Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα ένταση στο Σύνταγμα! Πέταξαν καφέδες στο διοικητή της Τροχαίας! Τους ζήτησε να απομακρύνουν τα φορτηγά

Πάρκινγκ φορτηγών ο Αγνωστος Στρατιώτης! - Κλειστές B. Αμαλίας και Β. Σοφίας - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ 
- Καταψήφισε το νομοσχέδιο ο Π. Καμμένος - Εκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή

Αιφνιδίασαν για ακόμα μια φορά οι μεταφορείς τις αρχές και κατάφεραν μέσω της οδούς Σταδίου να περάσουν με φορτηγά τα οποία τώρα βρίσκονται επι της Λεωφόρου Αμαλίας, μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη!








Απ' οτι φαίνεται θα στηθεί ακόμα ένα σώου με απρόβλεπτες συνέπειες!


Νωρίτερα, λίγο μετά τη μια το μεσημέρι σημειώθηκαν ένταση και μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα όταν ομάδα μεταφορέων επιχείρησε και πάλι να ανέβει τα σκαλιά πίσω από τον Αγνωστο Στρατιώτη.
'Ηταν επανάληψη του ίδιου σκηνικού όπως και χθες όταν και πάλι οι διαδηλωτές προσπάθησαν με τον ίδιο τρόπο να ανέβουν στο περιστύλιο της Βουλής.


Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των ΜΑΤ αλλά λίγο αργότερα με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων η κατάσταση ηρέμησε.

  Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες φορτηγών έκαναν πράξη τις απειλές τους απέκλειαν δρόμους όπου υπήρχαν μπλόκα! 

Κλειστοί είναι αυτή την ώρα  οι δρόμοι: 

-στα διόδια της Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα
-στη γέφυρα του Praktiker στη Μαγούλα
-στο 12χλμ στη στροφή Σκαραγκά προς Αθήνα
-στη Λεωφόρο Σχιστού από Λαμπράκη προς ΝΕΟΑΚ στο ρεύμα προς Αθήνα
-στα διόδια Καλαμακίου και στα δυο ρευματα
-στον παράδρομο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας
-Βουλιαγμένης και Αλίμου και στα δυο ρευματα
-στη Λεωφόρο Χασιάς στο ύψους του πάρκου Τρίτση

Έξω από την Βουλή παραμένουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων κρατώντας κλειστές τις λεωφόρους Αμαλίας και Β. Σοφίας. 

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συνοδεία περιπολικών κάνουν αυτή την ώρα περίπου 150 φορτηγά.

Μέσα στη Βουλή έκπληξη έγινε από το βουλευτή της ΝΔ, Πάνο Καμμένο, ο οποίος καταψήφισε επι της αρχής του το επίμαχο νομοσχέδιο!

Χθες βράδυ επικράτησε ένταση στο Σύνταγμα, αφού οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων όρμηξαν αιφνιδιαστικά προς το κτίριο της Βουλής με σκοπό να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στη Βουλή. 



Οι ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να τους απωθήσουν, αλλά οι ιδιοκτήτες άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα και να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα. Μάλιστα άναψαν και φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων. 

Νωρίτερα, είχαν στήσει ολόκληρο σκηνικό με γιγαντοοθόνη μπροστά στη Βουλή, για να βλέπουν στην τηλεόραση ζωντανά τη συνεδρίαση της Βουλής όπου συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο. Μάλιστα, πολλοί από εκείνους άναψαν κεριά και τότε μόνο ηρέμησαν κάπως τα πνεύματα. 




Οι δρόμοι Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας παραμένουν κλειστοί από χθες το βράδυ ενώ σήμερα το πρωί αναμένεται να κλείσουν κι άλλοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και καλό θα ήταν να αποφύγεται τις άσκοπες μετακινήσεις γύρω από το Σύνταγμα. 




Χθες το απόγευμα, σημειώθηκαν επεισόδια την ώρα που έφτανε η πορεία των μεταφορέων στο Σύνταγμα μπροστά από το άγαλμα του Αγνωστου Στρατιώτη. Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών και επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά για να βρεθούν στο περιστύλιο.
  
Απωθήθηκαν όμως από τους αστυνομικούς και με την παρέμβαση των συνδικαλιστών τα πνεύματα ηρέμησαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου