Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Υποχρεωτική H ασφαλιση μεταφερoμενων εμπορευματων

Υποχρεωτική" καθίσταται ουσιαστικά η ασφάλιση των μεταφερόμενων εμπορευμάτων οδικών μεταφορών με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων 

που φέρει τον τίτλο «Οδικές εμπορευματικές μεταφορές» το οποίο απελευθερώνει το επάγγελεμα του οδικού μεταφορέα.



Στο άρθρο 13 του σχεδίου νόμου, το οποίο ψηφίσθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, παρόντος του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων προβλέπεται η αποκατάσταση των ζημιών του φορτωτή που επήλθε από ευθύνη του μεταφορέα. Συγκεκριμένα το άρθρο 13 αναφέρει ότι:

"Άρθρο 13
Εξασφάλιση αποκατάστασης ζημιών των εμπορευμάτων
Για την αποκατάσταση ζημίας που επήλθε στον φορτωτή από ευθύνη του μεταφορέα, κάθε μεταφορική επιχείρηση υποχρεούται να έχει πραγματική δυνατότητα κάλυψης της ζημιάς είτε από την καθαρή της περιουσία είτε με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των αντίστοιχων κινδύνων. Η μη τήρηση των υποχρεώσεων του παρόντος άρθρου από μεταφορική επιχείρηση συνεπάγεται τη στέρηση του δικαιώματος άσκησης του επαγγέλματος του οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων τόσο της επιχείρησης όσο και των μετόχων/εταίρων της για ένα έτος και, σε περίπτωση υποτροπής, δια παντό! ς.
Για την εφαρμογή της διάταξης αυτής εκδίδεται απόφαση ανάκλησης της άδειας άσκησης του επαγγέλματος του οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων της μεταφορικής επιχείρησης και των μετόχων/εταίρων της, για ορισμένο χρονικό διάστημα ή οριστικά, από τα όργανα που τις έχουν εκδώσει."
Η ρύθμιση αυτή εκτιμάται ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τις εργασίες του κλάδου ασφάλισης μεταφερόμενων εμπορευμάτων.Ο Δ. Ρέππας δήλωσε σύμφωνος με την πρόταση του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, να εξετάσει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο κινήτρων για την απόσυρση των παλαιών φορτηγών αυτοκινήτων και δεσμεύτηκε ότι θα το συζητήσει με την αρμόδια υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.
Στη διάρκεια της συζήτησης o υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο κ. Δημήτρης Ρέππας έστειλε αυστηρό μήνυμα ότι η Πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη μπροστά στις κινητοποιήσεις.


ΠΗΓΗ:TROMAKTIKO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου