Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Αντιδράσεις των κομμάτων για την περαίωση

Με χαρακτηρισμούς όπως "νέο χαράτσι" και "σκάνδαλο" τα κόμματα της αντιπολίτευσης ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το μέτρο της περαίωσης που προωθεί.

"Νέο χαράτσι", χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή του, το μέτρο της περαίωσης, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι η περαίωση θα οδηγήσει σε απόγνωση τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς βιοτέχνες και τους εμπόρους. "Για τους μεγαλοοφειλέτες, που χρωστούν στην εφορία δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ απολαμβάνουν τεράστιες φοροαπαλλαγές και προνόμια, είναι επιβράβευση", σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Για φορολογουμένους "δύο ταχυτήτων", αν η περαίωση δεν εφαρμοστεί υπό προϋποθέσεις, κάνει λόγο η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ. "Πρέπει και οι συνεπείς φορολογούμενοι επιχειρηματίες να επιβραβευθούν για τη συνέπειά τους με μια μείωση στη φορολογία τους για τα επόμενα χρόνια. Διαφορετικά δημιουργούμε φορολογούμενους δύο ταχυτήτων", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Σκάνδαλο" χαρακτηρίζει την περαίωση, με σχετική δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Π. Σκουρλέτης."Η περαίωση αποτελεί σκάνδαλο, όχι για τα μικρομάγαζα των λίγων εκατοντάδων ευρώ αλλά για τους συστηματικούς φοροφυγάδες που τώρα μπορούν να πίνουν στην υγειά των κορόιδων και να χλευάζουν την κοινωνία που δοκιμάζεται", τόνισε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου