Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Φτηνά τα ενοίκια των γραφείων λόγω... κρίσης!

Πιέσεις προς τα κάτω δέχονται οι τιμές μίσθωσης, αφού οι μισθωτές χώρων γραφείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

ψάχνουν φθηνότερες επιλογές μετεγκατάστασης, αλλά και επαναδιαπραγματεύονται τις υφιστάμενες μισθώσεις, όπως επισημαίνει η Eurobank Property Services.

Το υποτονικό κλίμα της κτηματαγοράς αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη δημιουργία νέων αναπτύξεων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είτε ματαιώνονται είτε αναβάλλονται, μέχρι την εμφάνιση σημείων ανάπτυξης της οικονομίας.

Στην Αθήνα, τα μισθώματα για τις κύριες αγορές του κέντρου κυμαίνονται από 19-23 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο., κατά μήκος της Λ.Κηφισίας διαμορφώνονται στα 17-19 ευρώ/τ.μ. για νεόδμητα ακίνητα και 14-18 ευρώ/τ.μ. για παλαιότερα ακίνητα και στη Λ.Συγγρού οι τιμές κυμαίνονται από 14-17 ευρώ/τ.μ. για νεόδμητα και από 11-14 ευρώ/τ.μ. για ακίνητα παλαιότητας.

Στη Θεσσαλονίκη, τα μισθώματα για την περιοχή του κέντρου και της Καλαμαριάς διαμορφώνονται στα 8-10 ευρώ/τ.μ., κατά περίπτωση, ενώ τα ίδια επίπεδα μισθωμάτων για ακίνητα σύγχρονων προδιαγραφών τύπου Α παρουσιάζονται και στις υπόλοιπες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Στα ίδια επίπεδα κινείται και η οδός 26ης Οκτωβρίου, στη δυτική πλευρά της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου