Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Αφού γύρισαν ανενόχλητοι όλο το λεκανοπέδιο επέστρεψαν στα μπλόκα

Αστυνομία σε όλες τις εισόδους της Αθήνας! - Επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε ΙΧ!
-  Πήγαν να προπηλακίσουν οδηγό και να λύσουν το φορτίο σε ένα φορτηγό 



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Υπο πολιορκία είναι και τυπικά το κέντρο της Αθήνας, αφού οι αρχές έχουν αναγκαστεί να φρουρούν όλες τις εισόδους απαγορεύοντας την είσοδο σε κάθε είδους φορτηγό. Πλέον στην Αθήνα μπαίνουν μόνο ΙΧ!



Την ίδια ώρα ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών που από το πρωι βύθισαν στο χάος όλους τους κεντρικούς δρόμους, επέστρεψαν στο μπλόκο στη Μαγούλα.

Ωστόσο, το κυκλοφοριακό χάος παραμένει σε πολλούς δρόμους της Αθήνας αλλά και στα 2 εθνικά οδικά δίκτυα.




Νωρίτερα επικράτησε ένταση. Πήγαν να προπηλακίσουν και οδηγό ο οποίος προσπάθησε νε περάσει έμφορτος από το σημείο. Στη συνέχεια, έδωσαν τελεσίγραφο στους αστυνομικούς λέγοντας οτι αν δεν απομακρυνθουν τα ΜΑΤ θα βάλουν φωτιά στα οχήματά τους. Μετά από λίγο και μετά από παρέμβαση συνδικαλιστών τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν.



ΩΡΑ 12.40 Απεργοί προσπαθούν να βγάλουν έξω οδηγό που εκτελούσε δρομολόγιο ΦΩΤΟ NEWSIT



Επικίνδυνη η κατάληψη της λωρίδας εκτάκτου ανάγκης

Μόνο από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα στο “μπλόκο” των ιδιοκτητών φορτηγών στη Μεταμόρφωση. Ένα Ι.Χ. τράκαρε με ένα φορτηγό στο ρεύμα προς Λαμία. Οι δύο οδηγοί έχασαν τον έλεγχο με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω σε επτά από τα φορτηγά που παραμένουν σταθμευμένα για όγδοη ημέρα στο σημείο. Από καθαρή τύχη ούτε οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων που τράκαρα, ούτε κανείς από τους οδηγούς των σταθμευμένων οχημάτων δεν τραυματίστηκε. Το γεγονός αποδεικνύει ότι η παραμονή των βαριών οχημάτων στη βοηθητική λωρίδα κάθε άλλο παρά ακίνδυνη είναι.

... και η κυβέρνηση απλά παρατηρεί
Αυτά την ώρα που οποιοσδήποτε, πόσο μάλλον οδηγός επιταγμένου οχήματος, στην περίπτωση που καταλάβει τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης χάνει δίπλωμα πινακίδες και όχημα, πόσο μάλλον στην περίπτωση που προκαλέσει τροχαίο ατύχημα.

Ήδη στην άλλη εθνική προς Κόρινθο συμπληρώνονται τέσσερις ώρες κατάληψης του δρόμου, όχι απλά της βοηθητικής λωρίδας, αλλά οι αστυνομικοί περιορίζονται σε... διαπραγματεύσεις. Για όγδοη ημέρα! 

Ήδη από την αρχή της περασμένης εβδομάδας ο υπουργός προειδοποιούσε ότι στην περίπτωση π[ου κλείσει έστω και ένας δρόμος θα αφαιρέσει από το νομοσχέδιο τη διάταξη που προβλέπει μεταβατική περίοδο και άλλα οφέλη για τους ιδιοκτήτες, όμως οι δρόμοι κλείνουν χωρίς την παραμικρή επέμβαση υπέρ χιλιάδων άλλων πολιτών που ταλαιπωρούνται... 

Ταλαιπωρία και ουρές χιλιομέτρων 


Από τον Ασπρόπυργο ξεκινούσε το πρωί η ουρά των αυτοκινήτων στο ρεύμα εισόδου προς Αθήνα. Στις έξι οι ιδιοκτήτες φορτηγών έκαναν κίνηση να σχηματίσουν κονβόι για να κατέβουν για διαμαρτυρία στο κέντρο. 
Περιπολικά και δύο κλούβες των ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο στα περίπου 100 οχήματα απαγορεύοντας την πορεία.

Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία από τη Μάνδρα προς την Αττική Οδό, αλλά και από το ύψος του Σκαραμαγκά προς τη λεωφόρο Σχιστού. 
Το μπλόκο στο Χαϊδάρι πάντως έχει προκαλέσει "έμφραγμα" στην κίνηση σε όλους του κεντρικούς οδικούς άξονες.


Λεωφόρος Κηφισο'υ ώρα 08:10
Λεωφόρος Κηφισο'υ ώρα 08:10

"Μετωπική" με την κυβέρνηση

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων προαναγγέλλουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή την Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη -ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου- προτίθενται να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.
Περίπου 800 φορτηγά έχουν περικυκλώσει την Αθήνα. Τα φορτηγά βρίσκονται παρατεταγμένα στη Μεταμόρφωση, στα διόδια Ελευσίνας, στο Χαϊδάρι, στην εθνική Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος της Πετρόλα, στη λεωφόρο Λαυρίου, στη λεωφόρο Σχιστού, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, στη λεωφόρο Σουνίου, στην Ποσειδώνος και στο 23ο χιλιόμετρο της Αθηνών - Κορίνθου.


Αλλα 300 φορτηγά και βυτιοφόρα δημόσιας χρήσης παραμένουν ακινητοποιημένα σε οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης. Τα αυτοκίνητα είναι παρατεταγμένα στους κόμβους της Λαχαναγοράς και της Γέφυρας, στην περιοχή Δερβενίου και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (πύλη 16). Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Βορείου Ελλάδος, Ντίνος Κιρκιλής, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται δυναμικά και στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα (Καβάλα, Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο).


Δε συμβαίνει όμως το ίδιο στα νησιά βόρειου και το νότιου Αιγαίου αλλά και στο Ιόνιο. Εκεί, τα φορτηγά παραμένουν... εκτός δρόμων!





Καταγγελίες για προπηλακισμούς
Μιλώντας στο NewsIt ο ιδιοκτήτης εταιρίας μεταφορών Δημήτρης Κιούσης κατήγγειλε φραστικές και όχι μόνο επιθέσεις απο συναδέλφους του στα δίοδια Αφίδνων ενω και και άλλοι μεταφορείς που δεν μετέχουν στις κινητοποιήσεις καταγγέλουν επιθέσεις εναντίον τους και φθορές στα οχήματά τους.
Κανονικά ο εφοδιασμός των πρατηρίων
Οι ίδιοι οι έμποροι εκφράζουν φόβους οτι το επόμενο διήμερο θα υπάρξουν ελλείψεις σε κάποια προίόντα ενω σε ότι αφορά τα καύσιμα, ο εφοδιασμός των πρατηρίων γίνεται κανονικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στις μεταφορές των προϊόντων που έχουν παραγγελθεί εδώ και καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου