Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

To Απολιθωμένο Δάσος στα Καμμένα Βούρλα

Την έκθεση απολιθωμάτων επισκέφθηκαν επίσης πολλοί ενήλικες κατά την τελευταία μέρα του Τζάμπορη όπου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις.

Στα Καμένα Βούρλα του νομού Φθιώτιδας ταξίδεψε επί 10 μέρες έκθεση απολιθωμάτων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προβάλλοντας τόσο το μνημείο όσο και τη Λέσβο, σε 2.500 νέους και βαθμοφόρους του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων αλλά και σε Προσκόπους από την Κύπρο, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Η Διοίκηση του Μουσείου αποδέχθηκε με ευχαρίστηση την πρόταση του Σώματος Ελλήνων προσκόπων δια της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου για τη διοργάνωση μιας έκθεσης απολιθωμάτων που θα αποτελούσε ταυτόχρονα μια έκθεση για την «ιστορία» της φύσης. Και αυτό προκειμένου η έκθεση να παρουσιασθεί στο «Προσκοπικό Χωριό» στο χώρο του κάμπινγκ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στα Καμένα Βούρλα όπου οι πρόσκοποι γιόρτασαν από τις 21 έως τις 28 Αυγούστου με το 4ο πανελλήνιο Προσκοπικό Τζάμπορη, τα 100 χρόνια από τη δημιουργία της Κίνησης τους.

Πολλές εκατοντάδες παιδιά αλλά και ενήλικες επισκέφθηκαν την έκθεση την οποία λειτουργούσαν Ανιχνευτές της Κοινότητας Ανιχνευτών του 2ου Συστήματος προσκόπων Μυτιλήνης, έλαβαν πληροφοριακό υλικό και ενέταξαν μια επίσκεψη στο απολιθωμένο δάσος και στη Λέσβο στον προγραμματισμό δράσεων τους στο μέλλον.

Την έκθεση απολιθωμάτων επισκέφθηκαν επίσης πολλοί ενήλικες κατά την τελευταία μέρα του Τζάμπορη όπου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις και το κάμπινγκ άνοιξε τις πόρτες του σε επισκέπτες, φίλους και γονείς μελών της Προσκοπικής Κίνησης αλλά και σε παλιούς Προσκόπους. 

Ανάμεσα σε άλλους την έκθεση επισκέφθηκαν με την ιδιότητα του παλιού Προσκόπου ή του φίλου της Προσκοπικής Κίνησης η βουλευτής Φθιώτιδας Τόνια Αντωνίου, ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς Γιάννος Λιβανός, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος, ο διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανητάριου Διονύσης Σιμόπουλος, οι γονείς του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου και πολλοί άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου