Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

"Χορός" εκατομμυρίων σε λογαριασμό μεγάλου μάνατζερ υποψιάζει τις αρχές

Η άκρη ενός “κουβαριού” που φαίνεται να οδηγεί σε σκάνδαλο μεγατόνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, άρχισε να ξετυλίγεται από έρευνα του ΣΔΟΕ σε γνωστό μάνατζερ του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ.

Ο μάνατζερ είχε καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, που καταβάλλονται απόποδοσφαιριστές και μεγαλοπαράγοντες της Super League, ενώ ο ίδιος μέσα σε τρία χρόνια φέρεται να έχει κερδίσει πέντε εκατομμύρια ευρώ από ποδοσφαιρικό στοίχημα, όπως αναφέρεται.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι διαθέτει στοιχεία – σε φωτογραφία δημοσιεύεται παραστατικό από καταθέσεις στο λογαριασμό του - και ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση, τα οποία δεν μπορούν ωστόσο να δημοσιοποιηθούν μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας. 

Ο μάνατζερ έχει στο ενεργητικό του μεταγραφές μεγάλων ποδοσφαιριστών, ενώ είναι και ιδιοκτήτης εταιρειών, ωστόσο στις φορολογικές του δηλώσεις εμφάνιζε συγκριτικά μικρά εισοδήματα, πράγμα που υποψίασε τις αρχές. Όταν το ΣΔΟΕ άνοιξε τραπεζικούς του λογαριασμούς βρέθηκε μπροστά σε μεγάλη λίστα καταθετών, στους οποίους περιλαμβάνονται γνωστοί ποδοσφαιριστές, μεγαλοπαράγοντες ελληνικών ομάδων, δικηγόροι κ.α. Από το 2000 μέχρι σήμερα, το συνολικό ποσοστό αυτών των καταθέσεων είναι 26 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ.

Από αυτά, τα 4 εκ. ευρώ προέρχονται από καταθέσεις ποδοσφαιριστών και γνωστών παραγόντων της Α' εθνικής. Πέντε εκ. προέρχονται από καταθέσεις τρίτων προσώπων και άλλα πέντε από κέρδη που είχε από συμμετοχή στο ποδοσφαιρικό στοίχημα. Ο εν λόγω μάνατζερ είχε δηλώσει – με βεβαιώσεις από πρακτορεία- ότι είχε κερδίσει μεταξύ 2001-2003 περίπου τρία εκ. ευρώ από το στοίχημα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές θεωρούν ότι η υπόθεση δεν έχει ενδιαφέρον μόνο επειδή διαφαίνεται μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής, αλλά κάνουν ακόμη λόγο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και “προκαθορισμένο στοίχημα.Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η λίστα των καταθετών, τόσο για την ταυτότητα, όσο και για το ύψος των καταθέσεων προς τον μάνατζερ, καθώς οι περισσότεροι είναι ποδοσφαιριστές της Super League χωρίς να λείπουν και αυτοί της Football League.

Στον κατάλογο φιγουράρουν επίσης, παράγονες ομάδων – μεταξύ αυτών γνωστός διοικητικός παράγοντας μεγάλης ΠΑΕ, που πρωταγωνιστεί στη Super League. Αυτός – σύμφωνα με τα ΝΕΑ – φέρεται να έχει καταθέσει στους λογαριασμούς του μάνατζερ 236.000 ευρώ τη διετία 2001 -2. 

Επίσης, γνωστός ξένος ποδοσφαιριστής φέρεται να έχει καταβάλει στον μάνατζερ συνολικά 175.000, ενώ ποδοσφαιριστής μεγάλης ομάδας της θεσσαλονίκης 135.000 ευρώ. Ακόμη, ποδοσφαιριστής μεγάλης ΠΑΕ της κεντρικής Ελλάδας είχε καταθέσει στον μάνατζερ 121.000 ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο ποσό – 460.000 ευρώ – φέρεται να είχε δώσει ποδοσφαιριστής από μεγάλη ομάδα της Β. Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι οι καταθέσεις μπορεί να αφορούν καθ' όλα νομότυπες αμοιβές, που αφορούν μεταγραφές, ωστόσο αναμένεται να φανεί αν και οι καταθέτες μπορούν να δικαιολογήσουν τα εν λόγω εισοδήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου