Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Τα παράδοξα της επιβολής πλαφόν στα καύσιμα

Ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν από το “ταβάνι” στην τιμή της αμόλυβδης


Λίγες ώρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ανακοινώσει πλαφόν στην τιμή πώλησης  της αμόλυβδξης στα πρατήρια καυσίμων , το ρεπορτάζ του Newsit κατέγραψε τα ευτράπελα σε διάφορά βενζινάδικα της Αθήνας
 
Πρατήριο υγρών καυσίμων που αγόρασε την αμόλυβδη με 1.470, είναι υποχρεωμένο να την πουλήσει 1.473 έχοντας ανύπαρκτο κέρδος.
 
Σε ένα άλλο βενζινάδικο όμως, ο ιδιοκτήτης πωλούσε βενζίνη με 1469 το λίτρο, κερδίζοντας 0,55 ευρώ αφού την είχε  αγόρασε πολύ χαμηλά (1,140)
 
Με το πλαφόν αυξάνει την τιμή πώλησης και το κέρδος του ανα λίτρο.
 
“ Με τον τρόπο που επέβαλε το πλαφόν η κυβέρνηση δείχνει την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία χειρίζεται το θέμα των πρατηρίων”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος κ. Άγγελος Τούντας.
 
¨Ηξδη στην αγορά, αυτοί που μπορούν να αγοράσουν φθηνό καύσιμο είναι οι ιδιοκτήτες ελεύθερων πρατηρίων και εκείνοι που δεν υπάγονται σε κάποια από τις μεγάλες αλυσίδες των εταιρειών καυσίμων.
 
“Συμφωνούμε να μπει το πλαφόν, αλλά αυτό πρέπει να συμβαίνει σε όλα τα στάδια (διυλιστίρια, κεντρικοί διανομείς πρατήρια)” ξεκαθάρισε ο κ. Τούντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου