Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ανασχηματισμός: Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα - Θέμα ωρών οι ανακοινώσεις

Αποκλειστικές πληροφορίες για τα ονόματα που “παίζουν” για τα υπουργεία 
- Εκτός Κυβέρνησης τουλάχιστον δύο υπουργοί, ποιοι θα τους αντικαταστήσουν 
- Δημιουργούνται νέα υπουργεία, επανέρχονται άλλα δύο που είχαν καταργηθεί



Αποφασισμένος να “τιμωρήσει” όσους αρνήθηκαν την υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές φέρεται ο Πρωθυπουργός στέλνοντας έτσι και ένα μήνυμα προς όλους τους άλλους που... διαθέτουν προσωπική ατζέντα και δεν βάζουν πρώτα το συμφέρον του κόμματος και της χώρας. 
 
Με τον ανασχηματισμό να αναμένεται εντός των επόμενων ωρών ή το πολύ ως αύριο όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν βασικές αλλαγές στη δομή της Κυβέρνησης.

Με βάση τα “όχι” που άκουσε ο Πρωθυπουργός στις κατ' ιδίαν επαφές του για “κάθοδο” στην εκλογές για τη διεκδίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας από την κυρία Μπατζελή και τον κύριο Μαγκριώτη αντίστοιχα, τόσο η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων φέρονται ήδη εκτός Κυβέρνησης.

“Όχι” είπε στον Πρωθυπουργό και η Φώφη Γεννηματά, όμως η θέση της δεν είναι, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, επισφαλής. Ερωτηματικό παραμένει όμως το τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου στην περίπτωση του Χάρη Καστανίδη καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης παρά τα γκάλοπ που τον έφερναν να επικρατεί του Παναγιώτη Ψωμιάδη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκείνος αρνήθηκε να αφήσει τη θέση του για να θέσει υποψηφιότητα.

Όμως οι πληροφορίες του newsit από την πρώτη στιγμή μιλούν για δομικό ανασχηματισμό και “όχι” για απλή αντικατάσταση στελεχών που είτε μεταπηδούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε “τιμωρούνται” γιατί είπαν όχι.
Αυτό φάνηκε και αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου και τη συνάντηση Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου παρουσία και του κυρίου Σαχινίδη.

Όλα δείχνουν ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα είναι ο επόμενος “τσάρος” της οικονομίας αναλαμβάνοντας και το υπουργείο Οικονομίας στη θέση της κυρίας Κατσέλη, με τον κύριο Σαχινίδη να αναβαθμίζεται σε ρόλο αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας.

Σε ότι έχει να κάνει με το υπουργείο Οικονομίας όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα” επανέρχεται το όνομα του κυρίου Λουκά Παπαδήμου, ενώ φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο να αναλάβει το υπουργείο ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Δημιουργούνται όμως ακόμη (τουλάχιστον) δύο υπουργικές θέσεις καθώς όλα δείχνουν ότι δημιουργείται ένα νέο υπερυπουργείο που θα δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη, ενώ φαίνεται ότι επανέρχεται το υπουργείο ναυτιλίας (πιθανότατα ως υφυπουργείο), αλλά και αυτό του τουρσιμού. Πληροφορίες όμως μιλούν και για δημιουργία υπουργείου Προεδρίας με πιθανότερο υπ[οψήφιο για τη θέση του υπουργού τον κ Ραγκούση.

Επισφαλής όμως είναι και η θέση της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου, με πιθανότερη αντικαταστάτριά της της κυρία Κατσέλη, ενώ ακούγεται και το όνομα του κυρίου Ηλία Μόσιαλου.

Οι πληροφορίες του NewsIt θέλουν να έχουν θέση στην καινούργια κυβέρνηση ο κ. Ξυνίδης και ο κ. Παπουτσής. Αμετακίνητος εμφανίζεται ο Δημήτρης Ρέππας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου