Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τον Ανασχηματισμό

Το προχωρημένο της ώρας, το παρασκήνιο μέχρι την ανακοίνωση, αλλά κυρίως η ανακύκλωση προσώπων μπαίνουν στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

"Κυβέρνηση για τα μαύρα μεσάνυχτα"
Έτσι χαρακτήρισε το νέο κυβερνητικό σχήμα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας "δεν χρειάστηκαν παρά 11 μήνες και μία μακρά νύχτα με πρωτοφανές κωμικοτραγικό παρασκήνιο για να αναγνωρίσει ο πρωθυπουργός την αποτυχία της κυβέρνησής του. Με τον ανασχηματισμό, που είναι προϊόν πιέσεων και συμβιβασμών, την πληρώνουν ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης, όμως με τη διατήρηση της ίδιας πολιτικής θα συνεχίσουν να την πληρώνουν ο τόπος και ο λαός".
 
Υπουργοί ικανοί για αντιλαϊκή πολιτική
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχολιάζει πως “η πολιτική που οδηγεί το λαό στη χρεοκοπία δεν είναι αποτέλεσμα λαθών ή κακού συντονισμού της κυβέρνησης ούτε αριθμού υπουργείων ή ονομασίας τους. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Όσο ο συσχετισμός δύναμης θα είναι υπέρ τους είτε αλλάζουν πρόσωπα είτε αλλάζουν ακόμα και κόμματα στην κυβέρνηση το αποτέλεσμα για το λαό θα είναι διαρκώς χειρότερο. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να αλλάξει το συσχετισμό δύναμης προς όφελός του. Αντί να εμπιστεύεται και να ανέχεται αυτούς που τον καταδικάζουν στη φτώχεια, να εμπιστευτεί τη δύναμή του, να φτιάξει τη συμμαχία του και να τα αλλάξει όλα.”
 
Παρασκήνιο με άρωμα κρίσης
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ μιλάει για δυστοκία ανακοίνωσης του ανασχηματισμού που αναδύει άρωμα κρίσης και σχολιάζει πως “πρόκειται για έναν ανασχηματισμό άνευ ουσίας, που αφήνει αδιάφορους τους πολίτες, από τη στιγμή που αφήνει ανέγγιχτη την κυβερνητική πολιτική του μνημονίου. Έρχεται σε μία στιγμή κορύφωσης της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ παράλληλα προωθείται μια νέα δομή της κυβέρνησης, που ενισχύει τον πρωθυπουργικό συγκεντρωτισμό, μετατρέποντας τους υπουργούς σε άβουλες μαριονέτες.”

Ανακύκλωση προσώπων με πολλά ερωτηματικά :
Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Όταν βασικές πολιτικές παραμένουν αδιέξοδες, λίγα πράγματα μπορούν να προσφέρουν οι αλλαγές στα πρόσωπα. Δύσκολα μπορεί να υπάρξει αξιόπιστη Δημόσια Διοίκηση, όταν κάθε τόσο συγχωνεύονται ή διασπώνται υπουργεία. Ο ανασχηματισμός ενισχύει δυστυχώς τους φόβους ότι επιδιώκεται να μεταβληθούμε σε χώρα υποδοχής επενδύσεων που δεν είναι πουθενά αλλού επιθυμητές.”
 
Συνηθισμένη πρακτική
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σχολίασε πως “είμαστε για άλλη μια φορά μπροστά σε μια συνηθισμένη πρακτική που δεν πείθει τους πολίτες. Μετατάξεις προσώπων σε μία κυβέρνηση, και όχι αλλαγή πολιτικής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου