Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Λύση στη λειψυδρία τα επεξεργασμένα λύματα

Αυτό υποστηρίζουν επιστήμονες από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Λένε πως το πρόβλημα της λειψυδρίας μπορεί να αντιμετωπιστεί, αν χρησιμοποιηθεί ξανά το νερό από την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της πόλης των Χανίων, για την άρδευση.

Μάλιστα, θα γίνει και σχετική ομιλία τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στις 07.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Σκοπός της ομιλίας είναι η παρουσίαση έργων ικανών να συμβάλλουν στη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων, αλλά και να αποτελέσουν εργαλείο του αναπτυξιακού σχεδιασμού της περιοχής.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση , "με δεδομένα την παρατηρούμενη έλλειψη υδατικών πόρων της περιοχής, καθώς και την υφιστάμενη κλιματική αλλαγή, η πρόταση της ανάκτησης και επαναχρησιμοποίησης της επεξεργασμένης εκροής, μπορεί να αποτελέσει μία από τις λύσεις στα πλαίσια μιας ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων. Επιπλέον, τα επεξεργασμένα λύματα αποτελούν έναν ανεξάντλητο υδατικό πόρο, ο οποίος παραμένει ανεπηρέαστος από τις εκάστοτε κλιματικές συνθήκες."

Κατά την εκδήλωση θα παρουσιασθούν και θα τεθούν υπό συζήτηση τα οφέλη της συγκεκριμένης πρότασης, τα οποία παρουσιάζουν τόσο οικονομικό όσο και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Χαρακτηριστικά αναφέρονται η εξοικονόμηση υδατικών πόρων και ενέργειας, η μείωση της ρύπανσης, καθώς και η εξοικονόμηση οικονομικών πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου