Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Κινητοποιήσεις συμβασιούχων στη Φιλαρμονική

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι συμβασιούχοι μουσικοί της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, αντιδρώντας στην άρνηση του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου να τους προσλάβει.





Παρότι πρόκειται για εργαζόμενους με προϋπηρεσία (έως και 8 χρόνια), με συνεχόμενες συμβάσεις και παρά το γεγονός ότι πήραν μέρος με επιτυχία στον τελευταίο διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος για την πλήρωση θέσεων αορίστου χρόνου, ο Πολιτισμικός Οργανισμός αρνείται να τους κατατάξει.
Η άρνηση αυτή, πέρα από την αδικία προς το πρόσωπο των εργαζόμενων που χρόνια ταλαιπωρούνται υπό το καθεστώς των συμβάσεων και οι οποίοι μάλιστα είναι επιτυχόντες του πρόσφατου διαγωνισμού (ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλη), είναι αποκαλυπτική της πολιτικής που υπηρετεί η παράταξη της ΝΔ και του Ν. Κακλαμάνη στο Δήμο της Αθήνας. Επιβεβαιώνει τη συνέχιση του δικομματικού εμπαιγμού και τη σύμπλευση κυβέρνησης - ΝΔ στις αντεργατικές μεθοδεύσεις, παρά τις κατά καιρούς αντιπολιτευτικές «κορόνες» της τελευταίας κατά του μνημονίου.

Οι συμβασιούχοι μουσικοί δηλώνουν ότι θα απέχουν από οποιαδήποτε εκδήλωση της Φιλαρμονικής, προχωρώντας παράλληλα στην ενημέρωση του κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου