Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Αδιέξοδο! 'Ακαρπη η συνάντηση των ιδιοκτητών φορτηγών με το Δ. Ρέππα

Θα απαντήσουν με πορεία προς το κέντρο της Αθήνας; 
- Θα κάνουν αύριο γενική συνέλευση για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους
- 'Ετοιμοι να αποκλείσουν τη γέφυρα του Ρίου

Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι συνομιλίες των ιδιοκτητών φορτηγών με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Οπως ανακοινώθηκε θα συνεδριάσουν αύριο για ν' αποφασίσουν τι θα κάνουν από εδώ και πέρα.




  Μετά τη συνάντηση, που κράτησε πάνω από μία ώρα με τους κυρίους Ρέππα, Βούγια και τον γ.γ. Χάρη Τσιόκα, οι αυτοκινητιστές δήλωσαν ότι η συζήτηση ήταν 
«μια από τα ίδια», καθώς, όπως άφησαν να εννοηθεί, και οι δύο πλευρές επέμειναν στις θέσεις τους. Δηλαδή το υπουργείο λέει ότι η μεταρρύθμιση πρέπει να προχωρήσει και οι αυτοκινητιστές ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να συνεχιστεί ο διάλογος.

    Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Τζωρτζάτος τόνισε η συζήτηση δεν κατέληξε πουθενά, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση κατανοεί το πρόβλημά τους αλλά δεν μπορεί να το επιλύσει. Μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή να δώσει λύση, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, αφού, όπως σημείωσε, οι αυτοκινητιστές δεν έχουν πλέον να χάσουν τίποτα.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Βυτιοφορέων κ. Γιώργος Τσάμος, αποκάλυψε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν οι νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο και αφορούν το συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Ζήτησαν να τους δοθούν εγγράφως αυτές οι διαβεβαιώσεις, κάτι, που όπως είπε ο κ. Τσάμος, ο υπουργός αρνήθηκε.

  Οι αυτοκινητιστές ζήτησαν να παραμείνει το 35% της αξίας της αδείας και η μεταβατική περίοδος να γίνει από τρία σε πέντε χρόνια, κάτι που όπως είπε δεν δέχθηκε ο υπουργός.

 Αύριο αντιπροσωπεία των αυτοκινητιστών θα πάει στη βουλή, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο, ενώ φτάνουν στην Αθήνα και οι πρόεδροι Ομοσπονδιών από άλλες περιοχές της Ελλάδος προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία.

  
Το πρωί, οι ιδιοκτήτες φορτηγών επιχείρησαν να κάνουν πορεία πρός το κέντρο της Αθήνας όμως τα ΜΑΤ τους έκλεισαν το δρόμο.






Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Χαϊδάρι.
Τα ΜΑΤ έχουν ακινητοποιήσει φορτηγό ΦΩΤΟ NEWSITΤα ΜΑΤ έχουν ακινητοποιήσει φορτηγό ΦΩΤΟ NEWSIT

Ταλαιπωρία δίχως τέλος


Χιλιάδες πολίτες από το πρωί ταλαιπωρούνται. Από τον Πειραιά ξεκινούσε η ουρά στην άνοδο της Κηφισού, έμφραγμα και σε όλους τους κάθετους δρόμους, ενώ η εικόνα στη λεωφόρο Σχιστού και την εθνική στο Χαϊδάρι θύμιζε... πάρκινγκ. Η τροχαία που φυσικά δεν είχε καμία εισαγγελική εντολή ήταν απλά σε ρόλο... παρατηρητή. 
Μάλιστα, στα διόδια της Αττικής οδού στη Μεταμόρφωση, είχε στήσει και μπλόκο για... κλήσεις (!) στους ταλαιπωρημένους οδηγούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου