Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην ομιλία του πρωθυπουργού

"Πολιτικό θράσος", συμπεριφορά που "δεν έχει όρια" και πολιτική "σπιράλ θανάτου", είναι μερικοί μόνο από τους σκληρούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 75ης ΔΕΘ. 

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι "Χρειάζεται μεγάλο πολιτικό θράσος, για να “βαπτίζει” κανείς: το τσεκούρωμα μισθωτών και συνταξιούχων “πολιτική υπέρ της κοινωνικής συνοχής”, τα λουκέτα των επιχειρήσεων “ενίσχυση της επιχειρηματικότητας” και την ύφεση και την ανεργία “όραμα για την ανάπτυξη"

"Ό,τι και να πει ο Πρωθυπουργός", προσθέτει ο κ. Παναγιωτόπουλος, "δεν μπορεί να εξωραΐσει την οδυνηρή για το λαό πολιτική του, γιατί η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της".

Για προκλητική συμπεριφορά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εναντίον του λαού, η οποία "δεν έχει όρια", μιλάει το ΚΚΕ. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "τα συμφέροντα του κεφαλαίου που υπηρετούν, τα ονομάζουν πατριωτική στάση. Και τα ακόμα χειρότερα που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους, τα λένε αναμόρφωση της Ελλάδας".

"Έκθεση στείρων ιδεών", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση τουΛΑ.Ο.Σ. "Η ζημιά που προκάλεσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στον τόπο δεν διορθώνεται με ευχολόγια στο κενό. Η ελπίδα για κάτι καινούριο από τον Πρωθυπουργό στην ΔΕΘ, μετατράπηκε σε πλήξη. Επιβεβαιώθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Η χώρα χρειάζεται Κυβέρνηση Οικουμενικής αντίληψης" λέει η ανακοίνωση.

Ο Συνασπισμός στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι "η υλοποίηση της πολιτικής του μνημονίου έχει οδηγήσει την οικονομία σε ένα σπιράλ θανάτου. Κερδισμένοι θα είναι οι λίγοι και οι δανειστές μας. Χαμένοι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Ότι κι αν ψελλίζει ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, για σταθερά και σίγουρα βήματα της ελληνικής οικονομίας, για μάχες που δεν έδωσε ποτέ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ακολουθούμενη πορεία οδηγεί στον όλεθρο". 

Στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς για την ομιλία του Πρωθυπουργού επισημαίνονται "δύο επείγουσες προτεραιότητες αλλαγής στην οικονομική πολιτική: η αύξηση των δημοσίων εσόδων και η καταπολέμηση της ακρίβειας. Δυστυχώς γι΄ αυτούς τους στόχους ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη δεν είπε ούτε μια κουβέντα" τονίζει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου