Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Φωτοβολταϊκά στα κτίρια των μη διασυνδεδεμένων νησιών

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανακοίνωσε απόψε ότι τα φωτοβολταϊκά στα κτίρια των μη διασυνδεδεμένων νησιών εντάσσονται στα όρια που είχαν τεθεί από το 2008.

Και στα μη διασυνδεδεμένα νησιά εφαρμόζονται πλέον τα κίνητρα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτίρια, ύστερα από την τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανακοίνωσε απόψε ότι τα φωτοβολταϊκά στα κτίρια των μη διασυνδεδεμένων νησιών εντάσσονται στα όρια που είχαν τεθεί από το 2008 ως προς την ισχύ των φωτοβολταϊκών που μπορούν να εγκατασταθούν ανά νησί. 

Υπενθυμίζεται ότι με την ίδια υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επεκτάθηκε το πρόγραμμα των φωτοβολταϊκών τα οποία πλέον μπορούν να εγκαθίστανται όχι μόνο στις στέγες, αλλά και στα στέγαστρα βεραντών, προσόψεων, σε σκίαστρα, καθώς και σε βοηθητικούς χώρους κτηρίων, αποθήκες και χώρους στάθμευσης. Προβλέπει επίσης η απόφαση ότι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, καθώς και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως σχολεία, νηπιαγωγεία, νοσοκομεία κ.α.

Η μέγιστη ισχύς ανά εγκατάσταση καθορίζεται για την ηπειρωτική χώρα, τα Διασυνδεδεμένα με το Σύστημα νησιά και την Κρήτη σε 10 κιλοβάτ και για τα λοιπά Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά τα 5 κιλοβάτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου