Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Πέταξαν παπούτσι στον Πρωθυπουργό

"Επίθεση" με παπούτσι δέχτηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σήμερα στη Θεσσαλονίκη από πολίτη
-  Άνδρες της ασφάλειες ακινητοποίησαν τον άνδρα και στη συνέχεια συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. 

Απροσδόκητο περιστατικό για τον Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά την επίσκεψή του στα περίπτερα της ΔΕΘ το μεσημέρι του Σαββάτου.
Όπως πρώτο αποκάλυψε το Newsit, ενώ έβγαινε από την έξοδο της έκθεσης, τον πλησίασαν δύο άνδρες εκ των οποίων ο ένας του πέταξε ένα παπούτσι, χωρίς αυτό να τον πετύχει.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού - πέντε τον αριθμό - και ακινητοποίησαν με δυσκολία τον άνδρα - ηλικίας γύρω στα 50 έτη - που αντιστεκόταν, καθηλώνοντάς τον στο έδαφος. Στο σημείο έφτασαν παράλληλα αμέσως δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.(ομάδα Ζητά και ΜΑΤ) .

Ο άνδρας που σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit ήταν γεροδεμένος, άρχισε να φωνάζει τις λέξεις "προδότες" και "χούντα", με αποτέλεσμα να παρέμβουν άνδρες των ΜΑΤ και να τον συλάβουν, βάζοντας τον με δυσκολία στο περιπολικό ενώ εκείνος αντιστεκόταν. Δεν είναι γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τα κίνητρα του δράστη ή για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Ο κ. Παπανδρέου πάντως διατήρησε την ψυχραιμία του και σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι η χώρα μας προχωρά με σταθερά βήματα στην κατεύθυνση μίας οικονομίας που στηρίζεται στην καινοτομία και στην πράσινη ανάπτυξη. "Θα κάνουμε την Ελλάδα περήφανη και καλύτερη γιατί αξίζει πολλά" δήλωσε.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου εγκαινίασε την 75η ΔΕΘ και στη συνέχεια συναντήθηκε με τις δοικήσεις και εργαζόμενους της ΔΕΘ και της 
Helexpo.Η Κυβέρνηση θα στηρίξει αυτές τις δύο εταιρίες και κατα συνέπεια την ΔΕΘ και την ελληνική οικονομία” δήλωσε ο κ. Παπανδρέουν στους διοικητές και τους εργαζόμενους. 
Ολοκληρώνοντας την περιήγησή του στα περίπτερα της ΔΕΘ, τον περίμενε ο υποψήφιος περιφερεριάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος του δώρισε ένα λεύκωμα με την ιστορία του Πόντου.

Η ομιλία του πρωθυπουργού προς τους παραγωγικούς φορείς στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, έχει προγραμματιστεί για τις 20.00 ενώ δύο ώρες νωρίτερα έχουν προγραμματιστεί απο τα συνδικάτα συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας που θα καταλήξουν στην πλατεία ΧΑΝΘ, 200μ. απο το Βελλίδειο.
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής με την καθιερωμένη συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου