Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Αρση του πλαφόν και όχι αναπροσαρμογή ζητούν οι βενζινοπώλες

Δείτε ποια πρατήρια πωλούν κάτω από το σημερινό πλαφόν
- Αρχισε η συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης

Το ζητούμενο δεν είναι η αναπροσαρμογή, αλλά η άρση του πλαφόν στις τιμές των υγρών καυσίμων", δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) Μιχάλης Κιούσης, προσερχόμενος στη συνάντηση με τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντίνο Ρόβλια, την ώρα που πολλοί πρατηριούχοι κρατούν τα καταστήματά τους κλειστά προκειμένου όπως λένε, να μην πωλούν με ζημία εξαιτίας του πλαφόν.


Τρεις μήνες με αναστολή στον πρατηριούχο για υπέρβαση του πλαφόν

Εν τω μεταξύ ένοχο έκρινε το β' Μονομελές Αυτόφωρο τον πρατηριούχο που εντοπίστηκε να πουλά σε τιμές άνω του πλαφόν. Ο πρατηριούχος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών με αναστολή.
Την ώρα λοιπόν που στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι βενζινοπώλες μοιάζουν να ομολογούν πως με το πλαφόν στο 1,473 έχουν κέρδος, αλλά μικρό, η Κυβέρνηση, που δικαίως το επέβαλε για να προλάβει την αισχροκέρδεια, συζητά να αυξήσει την τιμή υπό τον φόβο διπλού μετώπου με βενζινάδικα και νταλίκες.

Ήδη στην Αθήνα πολλοί βενζινοπώλες ... παίζουν κρυφτούλι κατεβάζοντας ρολά στο ένα τρίτο των πρατηρίων γιατί δεν τους συμφέρει να πωλούν στην τιμή του πλαφόν, ωστόσο υπάρχουν όπως δείχνει το ρεπορτάζ του newsit και πρατήρια που αντέχουν να πωλούν κάτγω από αυτή την τιμή. Γεγονός που αποδεικνύει ότι η αύξηση της τιμής πλαφόν δεν είναι λύση συμφέρουσα για τον πολίτη, αλλά για τις συντεχνίες. 

Πρατήρια με τιμές κάτω του πλαφόν 

Το NewsIt πραγματοποιεί οδοιπορικό στους δρόμους της Αττικής προκειμένου να σας παρουσιάσει εκείνα τα πρατήρια βενζίνης που διατηρούν τις τιμές κάτω από το πλαφόν. 

Xαρακτηριστικά παραδείγματα:
Πρατήριο στη Λεωφόρο Πειραιώς 258Πρατήριο στη Λεωφόρο Πειραιώς 258

Δεύτερο πρατήριο στην Πειραιώς 258Δεύτερο πρατήριο στην Πειραιώς 258

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου