Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Αποχή σε 8 σχολεία της Θέρμης!

Αιτία το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών - Γονείς και μαθητές στους δρόμους...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Θέρμης, με πανό και συνθήματα, πραγματοποίησαν γονείς και μαθητές της περιοχής, για το πρόβλημα μεταφοράς στα σχολεία.
Έξι σχολεία της Θέρμης έμειναν για δεύτερη μέρα κλειστά, με απόφαση των γενικών συνελεύσεων των Συλλόγων Γονέων, για αποχές από δύο έως τέσσερις μέρες. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα μεταφοράς στα σχολεία, δεν λειτούργησαν, το 5ο δημοτικό Περαίας και το δημοτικό Γερακαρούς.

Οι κινητοποιήσεις είχαν ξεκινήσει την Τρίτη (14-09-2010), όταν έμειναν κλειστά 6 σχολεία της περιοχής.

Γονείς έκλεισαν 6 σχολεία της Θέρμης!

Οι γονείς θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν...

για το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών σε αυτά τα σχολεία.Πρόκεται για το 3ο και 4ο και 5ο δημοτικό Θέρμης, το 2ο δημοτικό Ραιδεστού, το 3ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Θέρμης, όπου οι γονείς εμπόδισαν το πρωί την προσέλευση των καθηγητών και των μαθητών, ζητώντας άμεσα λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των παιδιών (πάνω από 1.000 μαθητές συνολικά) από και προς το σχολείο.

Οι Σύλλογοι Γονέων αποφάσισαν να κλείσουν τα συγκεκριμένα σχολεία από 2 έως 4 μέρες, υποστηρίζοντας ότι τα σχολεία βρίσκονται μακριά από το κέντρο της Θέρμης (π.χ. 2,5 χιλιόμετρα) με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν τα παιδιά τους, οι ίδιοι.

Το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών ανέκυψε ήδη από τον Μάρτιο, της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, όταν ο διαγωνισμός ανάθεσης μεταφοράς μαθητών από τη νομαρχία στις εταιρίες με τουριστικά λεωφορεία κηρύχθηκε άγονος.

Σύμφωνα με στοιχεία της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, ο αριθμός των μαθητών που αντιμετωπίζουν σήμερα πρόβλημα μεταφοράς ανέρχεται περίπου στις 8.000. Ο αντινομάρχης Παιδείας, Ευθύμιος Φωτόπουλος, δήλωσε ότι για το πρόβλημα ενημερώθηκε από τον Ιούνιο το υπουργείο Παιδείας, το οποίο πρέπει να δώσει λύση. «Η νομαρχία δεν μπορεί να κάνει κάτι που απαγορεύει ο νόμος», είπε και υπενθύμισε την δικαστική υπόθεση που εκκρεμεί εις βάρος της, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις αναθέσεις μεταφοράς μαθητών από τη νομαρχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου