Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

6.000 ζευγάρια παντρεύτηκαν για να έχουν... τύχη βουνό

Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά περισσότερα από 6.000 ζευγάρια επέλεξαν να παντρευτούν την 9η μέρα του 9ου μήνα του έτους, στην Ταϊβάν.

Με βάση το ημερολόγιο της Ταϊβάν που ξεκινά με την ίδρυση της Δημοκρατίας της Κίνας (σ.σ. επίσημος τίτλος της Ταϊβάν) το 1911, η σημερινή Πέμπτη είναι η ένατη ημέρα του ένατου μήνα του 99ου έτους του ημερολογίου τους. Και θεωρείται τυχερή ημερομηνία αφού περιλαμβάνει δύο εννιάρια, αριθμός που για τους Ταϊβανέζους φέρνει τύχη και ευτυχία.

Για τον κινεζικό λαό, το εννέα, που σημαίνει παντοτινό, αιώνιο, είναι ένας τυχερός αριθμός και μάλιστα όταν συμπίπτουν δύο ή και περισσότερα εννέα τότε μιλάμε για τύχη βουνό! 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 6.063 ζευγάρια καθόρισαν εδώ και καιρό το γάμο τους για την σημερινή τυχερή ημέρα. Σημειώνεται ότι οι σημερινοί γάμοι είναι περισσότεροι από όλους τους γάμους στην Ταϊβάν που έγιναν τον Αύγουστο και δεν ξεπέρασαν τους 5.453. 

Όταν το ρολόι χτύπησε τη... μαγική ώρα, δηλαδή εννέα δευτερόλεπτα του ένατου λεπτού της ένατης ώρας της ένατης ημέρας του ένατου μήνα του 99ου έτους, και συνέπεσαν όλα τα εννιάρια (9-9-9-9-99), τα ζευγάρια αντάλλαξαν βέρες και φιλιά ενώ ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Ταϊπέι Χάου Λονγκ-Μπιν τους ευχήθηκε πραγματική τύχη και αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου