Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Απίστευτο! Περιμένουν 100.000 «λουκέτα» μέχρι το τέλος του χρόνου

Η αγορά αιμορραγεί και οι προβλέψεις πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν κλείσει 100.000 καταστήματα σε όλη τη χώρα και ο αριθμός των ανέργων θα φτάσει τις 150.000, το επιβεβαιώνουν. 

Ήδη στην Αθήνα έχουν κλείσει δεκάδες μαγαζιά, το ίδιο και σε άλλες πόλεις αλλά αυτό φαίνεται ότι είναι μόνο η αρχή. Γιατί οι προβλέψεις για τους επόμενους μήνες είναι κάτι περισσότερο από δυσοίωνες. Από το Σεπτέμβριο η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί και τα καταστήματα που θα κατεβάσουν ρολά θα ξεπεράσουν κάθε απαισιόδοξη πρόβλεψη. 



«Θα φτάσουν ακόμα και τις 100.000 πανελλαδικά. Όμως και ο δείκτης της ανεργίας στο εμπόριο θα αυξηθεί ανησυχητικά. Πλέον μπορούμε να μιλάμε για 100.000 ανέργους έως το τέλος του χρόνου, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να πλησιάσει και τις 150.000», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γεώργιος Κασιμάτης.

Οι έμποροι θεωρούν ότι ο νέος αναπτυξιακός νομός της κυβέρνησης με την εφαρμογή του από την 1η Ιανουαρίου 2011 καθυστερεί χαρακτηριστικά. «Θα έχουν "πεθάνει" ήδη οι πιο πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Φοβάμαι ότι θα έχουμε έναν αναπτυξιακό νόμο που όταν εφαρμοσθεί δεν θα βρει μεγάλη ανταπόκριση», επεσήμανε ο κ. Κασιμάτης. 

Για αυτό και απηύθυνε έκκληση «στην κυβέρνηση και στο οικονομικό επιτελείο να σταθμίσει την κατάσταση πριν να είναι αργά. Οι δείκτες της οικονομίας επιδεινώνονται καθημερινά. Να υπάρξει επιτέλους εγκράτεια δηλώσεων από τους πολιτικούς. Και κυρίως άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες για να βελτιωθεί η εικόνα της αγοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου