Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Λοβέρδος προς ΣΔΟΕ: Κυνηγήστε φαρμακευτικές και γιατρούς

Σαφάρι του ΣΔΟΕ στις φαρμακευτικές εταιρίες και εντατικοποίηση των ελέγχων στους γιατρούς ζήτησε από τον επικεφαλής του σώματος ο Ανδρέας Λοβέρδος. κατά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας με τον Γ. Καπελέρη έγινε σαφές πως με τους ελέγχους θα τεθεί υπό έλεγχο η ροή του χρήματος στο φάρμακο, με στόχο τον περιορισμό των κρατικών δαπανών.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος μετείχε σε σύσκεψη των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών, για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του φαρμακοποιού. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας στους δημοσιογράφους, η άποψή του είναι ότι η απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος πρέπει να κινηθεί ουσιαστικά προς την απελευθέρωση του περιθωρίου κέρδους, προκειμένου να επιτευχθεί έτσι μείωση των τιμών λόγω του ανταγωνισμού.
Σήμερα ο κ. Λοβέρδος συναντάται με τον υπουργό Οικονομικών, στο πλαίσιο των επαφών του κ. Παπακωνσταντίνου για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των υπουργείων. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι διοικήσεις των νοσοκομείων ζητούν ως ενίσχυση από τον προϋπολογισμό κονδύλι ύψους 3,4 δισ. ευρώ, το οποίο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «θα το πάρουν μόνο σε φωτογραφίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου