Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010

Λεπτό προς λεπτό η προσέλευση αρχηγών και υποψηφίων στις κάλπες"Παίρνουμε αποφάσεις για την πορεία της χώρας" δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου - Καμία δήλωση από Κ. Καραμανλή που ψήφισε στη Θεσσαλονίκη - "Αισιόδοξο" τον είδε ο Ψωμιάδης- Σαμαράς: "Οι Έλληνες δεν φοβούνται". Παπαρήγα: "Ο αγωνιστής λαός να πρωταγωνιστήσει". Καρατζαφέρης: "Αύριο ξεκινά νέα ημέρα για τη Μεταπολίτευση". Τσίπρας: "Διακύβευμα η απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο. - Δήλωση με "νόημα" από Γιάννη Δημαρά. 

Δείτε βίντεο 

Γκύζη.12.10 Η Αλέκα Παπαρήγα ψήφισε και δήλωσε ότι "ο λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα". "Ο αγωνιστής λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων" τόνισε.

Γιάννενα. 12.07.  Προσήλθε να ψηφίσει ο πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΚάρολος Παπούλιας, ο οποίος δήλωσε ότι "όλοι πρέπει να στηρίξουμε τον Καλλικράτη" και ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχιά. 

Νέα Ερυθραία. 11.51 Προσέρχεται να ψηφίσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τη σύζυγό του Άντα και με συνοδεία δημάρχων μεταξύ των οποίων και ο Ν. Χιωτάκης δήμαρχος Κηφισιάς της ΝΔ. 

"Σήμερα είναι ημέρα σημαντικών αποφάσεων. Κάνουμε ένα όραμα πραγματικότητα με τον "Καλλικράτη" φέρνουμε την εξουσία κοντά στον πολίτη" είπε ο κ. Παπανδρέου. "Παίρνουμε αποφάσεις για τη σταθερότητα της πορείας της χώρας, που τη χρειαζόμαστε για να κάνουμε τις δύσκολες και αυτονόητες αλλαγές. Κερδίζουμε μαχες και συνεχίζουμε όλοι μαζί. Η Ελλάδα μπορεί" κατέληξε.

Αθήνα. 11.42 Φανερά συγκινημένος προσήλθε στις κάλπες ο υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σγουρός. Σημείωσε ότι οι εκλογές διεξάγονται με ηρεμία και πρόσθεσε: "Ό,τι ήταν να πούμε το είπαμε. Σήμερα μιλάνε οι πολίτες και οι πολίτες θα αποφασίσουν να πάμε μπροστά".

Αθήνα. 11.40 Προσήλθε στην κάλπη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Δημαράς. "Προσερχόμαστε στην κάλπη με μεγάλη αίσθηση ευθύνης" δήλωσε ενώ τόνισε με νόημα. "Όλοι έιμασετε πατριώτες". 

Θεσσαλονίκη. 11.36 Ψήφισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. "Άλλοι Έλληνες σκεφτόμαστε ελεύθερα και ψηφίζουμε κατά συνείδηση και άλλοι πιεζόμενοι από φοβικά σύνδρομα. Οι περισσότεροι επενδύουν στο σεβασμό και στην ελπίδα και λιγότεροι όσοι επενδύουν στον εκβιασμό και στο φόβο. Από αύριο ξεκινά μία νέα ημέρα για τη μεταπολίτευση". 

Κομοτηνή. 11.30. Προσήλθε στις κάλπες ο Γιώργος Πεταλωτής που αναφέρθηκε στη σημασία του Καλλικράτη. "Είναι μία καινοτομία που αποτελεί προτεραιότητα στις επιλογές μας. Αν δεν αλλάξουμε το κράτος δεν μπορούμε να μιλαμε για μεγάλες αλλαγές". 

Θεσσαλονίκη. 11.20 Προσέρχεται στις κάλπες ο υποψήφιος δήμαρχος με τη ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας. “Αυτοί που προσπάθησαν να στείλουν μήνυματα αμφίρροπα θα πάρουν την απάντησή τους”. 

Αθήνα.11.15. Προσέρχεται στην κάλπη ο Αλέκος Αλαβάνος υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. "Σήμερα γίνεται η αρχή, φτάνει ο Δεκέμβρης. Μία ξεσηκωμένη νεολαία και λαός μπορούν να φέρουν την αξιοπρέπεια και την αισιοδοξία στη χώρα" δήλωσε.

Αμπελόκηποι 11.14 Προσήλθε να ψηφίσει ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με την κόρη του, οκτώ μηνών. Ο κ. Καμίνης προέτρεψε τους Αθηναίους να ψηφίσουν, ειδικότερα τους νεόυς όπως είπε. "Η Αθήνα δεν αντέχει άλλα τέσσερα χρόνια αδράνειας και απραξίας. Η πόλη χρειάζεται νέα δημοτική αρχή που θα ανακουφίσει τους ανθρώπους που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση". 

Πειραιάς. 11.11 Προσήλθε να ψηφίσει υποψήφιος δήμαρχος ΠειραιάΒασίλης Μιχαλολιάκος

Αθήνα. 11.11. Στην κάλπη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ΛΑΟΣ Αδώνις Γεωργιάδης

Πειραιάς 11.12. Στο εκλογικό κέντρο ο υποψήφιος δήμαρχος ΠειραιάΓιάννης Μίχας, ο οποίος δήλωσε ότι η συμμετοχή είναι χαμηλή μέχρι τώρα. "Η συμετοχή θα έιναι λίγο μεγαλύτερη από τις εθνικές εκλογές" εκτίμησε ωστόσο. Γκύζη: 11.00 Προσήλθε να ψηφίσει ο Φώτης Κουβέλης της Δημοκρατικής Αναγέννησης. Δήλωσε ότι θα νικήσει η κάλπη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κυψέλη.10.50 Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας. "Σήμερα ο ελληνικός λαός έχει μία ιστορική ευκαιρία, να καταψηφίσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας. Η κάλπη να αναδείξει τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς, από τους οποίους δεν πρέπει να απουσιάζει η ελπίδα. Η ελπίδα είναι να έχουμε θετικές εξελίξεις για το λαό και την κοινωνία. Το διακύβευμα των εκλογών ειναι η προοπτική απεμπλοκής της χώρας από το μνημόνιο" δήλωσε. Αθήνα.10. 45. Ψήφισε η Ελένη Πορτάλιου υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων με το ΣΥΡΙΖΑ.

10.40 Θεσσαλονίκη. Προσέρχεται να ψηφίσει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης."Να πάψουν να απειλούν τον ελληνικό λαό με αποπροσανατολιστικά διλήμματα. Δύναμή μας είναι ο λαός" είπε ενώ ερωτηθείς για το πώς είδε τον πρώην πρωθυπουργό δήλωσε ότι τον είδε αισιόδοξο. Στην ερώτηση αν του είπε κάτι, απάντησε ότι κάτι του είπε αλλά είναι κάτι που "δεν λέγεται" καθώς ειναι "ενδοοικογενειακό". 

Κάτω Πετράλωνα. 10.19 Προσέρχεται να ψηφίσει ο υποψήφιος περιφειάρχης με τη ΝΔ για την Αττική Β. Κικίλιας, ο οποίος δήλωσε: "Σήμερα ψηφίζουμε και αλλάζουμε. Οι πολίτες στέλνουμε το μήνυμα της ανάπτυξης και της αισιοδοξίας" ενώ επανέλαβε ότι ήταν μεγάλη τιμή που τον επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς.
Παγκράτι. 9.48 προσέρχεται να ψηφίσει ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης."Σήμερα η μεγάλη πρωταγωνίστρια είναι η πόλη των Αθηνών. Σήμερα ψηφίζουν για μία Αθήνα με μεγαλύτερη ασφάλεια, κοινωνική ευαισθησία, για μία Αθήνα της οικονομικής και πράσινης ανάπτυξης. Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου γιατί βοήθησαν την προσπάθειά μου. Κάτι μέσα μου λέει ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί" δήλωσε.Θεσσαλονίκη. 9.30 Χωρίς καμία δήλωση παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αποχώρησε ο Κ. Καραμανλής από το εκλογικό κέντρο. Παρών και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης με τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός αντάλλαξε θερμή χειραψία.

Πύλος. 930. Χαμογελαστός ο κ. Σαμαράς έφτασε στο 2ο δημοτικό σχολείο στην Πύλο. Αποχωρώντας δήλωσε: "Σήμερα το λόγο έχει ο ελληνικός λαός. Οι Έλληνες δεν φοβούνται, θα επιλέξουν τους καλύτερους και θα στείλουν μήνυμα ισχυρό προς την κυβέρνηση. Η ελπίδα θα νικήσει και πάλι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου