Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

Ποια είναι η οργάνωση «Combat 18»


Το έμβλημα της οργάνωσης
Το έμβλημα της οργάνωσης
Η «Combat 18» είναι μια νέο-ναζιστική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 1991 στη Μ. Βρετανία, αλλά σήμερα έχει παρακλάδια και σε άλλες χώρες.

Μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι ύποπτα για πολλούς θανάτους μεταναστών, μελών εθνικών μειονοτήτων και άλλων ανθρώπων που δεν γεννήθηκαν λευκοί.

Το «18» προκύπτει από την αντιστοίχιση των αρχικών γραμμάτων του ονόματος του Αδόλφου Χίτλερ με αριθμούς (Adolf Hitler-->AH-->A=1, H=8), με βάση το λατινικό αλφάβητο

Η οργάνωση έχει ιστοσελίδα, στην οποία μάλιστα, για να εισέλθει κανείς, καλείται πρώτα να δηλώσει ότι έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ενώ χρειάζεται να πραγματοποιήσει εγγραφή, για να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις επιμέρους σελίδες και άλλες πληροφορίες για την οργάνωση.
Το 1992, εξέδωσαν το περιοδικό «Redwatch», στο οποίο δημοσιεύονταν φωτογραφίες, ονόματα και διευθύνσεις ανθρώπων που η οργάνωση θεωρούσε πολιτικούς της αντιπάλους.

Τη διετία 1998-2000, δεκάδες μέλη της «Combat 18» συνελήφθησαν στη Μ. Βρετανία, στο πλαίσιο επιχείρησης ευρείας κλίμακας από την Σκότλαντ Γιάρντ και τη βρετανική μυστική υπηρεσία, ΜΙ5.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν ο Steve Sergent (αδερφός του Charlie Sergent), ο David Myatt και δύο ακόμα εν ενεργεία Βρετανοί στρατιώτες, ο Darren Theron και ο Carl Wilson.

Επίσης ένα από τα σπίτια στα οποία έκανε έφοδο τότε η βρετανική Αστυνομία ανήκε στον Adrian Marsden, ο οποίος αργότερα έγινε σύμβουλος του ακροδεξιού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (BNP).

Η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Racial Volunteer Force» αποσχίστηκε από την «Combat 18» το 2002, ωστόσο θεωρείται ότι διατηρεί ακόμα στενές σχέσεις με τη «μητρική» οργάνωση.

Τον Οκτώβριο του 2003, η γερμανική Αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε 50 σπίτια στις πόλεις Κίελο και Φράιμπουργκ, τα οποία φέρεται πως ανήκαν σε Γερμανούς υποστηρικτές της «Combat 18».

Υπάρχουν πληροφορίες ότι μέλη ή παρακλάδια της υπάρχουν στις πολιτείες Illinois, Florida και Texas στις ΗΠΑ.

Τον Σεπτέμβριο του 2006, η βελγική Αστυνομία συνέλαβε 20 μέλη της «Combat 18» στην περιοχή Flanders. Εξ αυτών οι 14 ήταν εν ενεργεία στρατιώτες του βελγικού Στρατού.

Αναφορές για παρακλάδια της εν λόγω οργάνωσης υπάρχουν επίσης στην Ιρλανδία, τη Ρωσία και στον Καναδά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου