Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Χάνουμε τα παιδιά μας από το άρρωστο Ε.Σ.Υ.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος ενός νεογνού στην Κω, το οποίο δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ένα 24ωρο ζωής... Το βρέφος γεννήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, στην Κω, προφανώς, με πρόβλημα στην καρδιά που δεν διεγνώσθη από τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη η μητέρα του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το βρέφος εξετάστηκε από την ιδιώτη παιδίατρο, Ξανθίππη Σημαντήρη, καθώς το Γενικό Νοσοκομείο Κω παραμένει εδώ και δύο χρόνια χωρίς ιατρό με αυτή την ειδικότητα. Η συμφωνία είχε γίνει εξαρχής με τους γονείς Χρήστο και Βικτώρια Χόνδρου. Θα έπρεπε εκείνοι να πληρώσουν από την τσέπη τους όλες τις επισκέψεις της παιδιάτρου.

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τον θάνατο νεογνού και στην Κω

Το Σάββατο το πρωί, το νεογνό παρουσίασε δύσπνοια. Τότε ειδοποιήθηκε και πάλι η ιδιώτης παιδίατρος, η οποία ζήτησε το βρέφος να μεταφερθεί στην Αθήνα, καθώς, σύμφωνα με τον Χρήστο Χόνδρο, τους είπαν ότι το νεογνό πάσχει από κάποια συνηθισμένη λοίμωξη, που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί στην Αθήνα.

Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, για να ξεκινήσει η διαδικασία της διακομιδής. Όμως, μετά από 30 λεπτά, το νεογνό εξέπνευσε.

Τελικά, μετά τις αντιδράσεις και τα αναπάντητα ερωτήματα, δόθηκε εισαγγελική παραγγελία να μεταφερθεί το άψυχο σώμα του βρέφους στο νεκροτομείο Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Δείτε τι δήλωσαν στην τηλεόραση TV ΚΟΣΜΟΣ Δωδεκανήσου ο τραγικός πατέρας Χρήστος Χόνδρος και ο παππούς του βρέφους, Μιχάλης Χόνδρος.



Διαμαρτύρονται και στην Κοζάνη για τις τρομακτικές ελλείψεις του Ε.Σ.Υ. 

«Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του μωρού, του 12μηνου Γιαννάκη» λέγεται το group στο Facebook που αριθμεί ήδη 11.691 φίλους και δημιουργήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας, απόγνωσης και αγανάκτησης για τον άδικο χαμό ενός βρέφους, του μικρού Γιάννη Μωυσιάδη.

Το μωρό μεταφέρθηκε από τη μητέρα του το πρωί του Σαββάτου 6 Μαρτίου με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, σε παιδίατρο του Ο.Α.Ε.Ε. στην Κοζάνη. Η τραγική μητέρα δεν πήγε το παιδί της στο Νοσοκομείο Κοζάνης, καθώς, τόσο στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο όσο και στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, η παιδιατρική κλινική δεν λειτουργεί, γιατί δεν υπάρχουν γιατροί!

Το βρέφος μεταφέρθηκε τελικά στο Νοσοκομείο Βέροιας. Στη Βέροια, παρόλο που βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο αφυδάτωσης, δεν του χορηγήθηκε ορός, με αποτέλεσμα μία ημέρα μετά να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων στη Θεσσαλονίκη και μετά στο Ιπποκράτειο με πολυοργανική ανεπάρκεια.

Μετά από περίπου 10 μέρες, το παιδί τελικά εξέπνευσε από πνευμονική και καρδιακή εμβολή.

Στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, έξω από το δημαρχείο, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, στις 18:30, οι κάτοικοι της πόλης φωνάζουν δυνατά χρησιμοποιώντας τη σιωπή τους και αναμένουν τη δική τους ανάσταση!

Διαμαρτύρονται για το ανύπαρκτο σύστημα υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Διαμαρτύρονται για το διαλυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, θύμα του οποίου έπεσε το 12μηνο αγοράκι. Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας αναφέρουν: «Διεκδικούμε όλα αυτά που μας υπόσχονται ένα σίγουρο και καλύτερο αύριο. Διεκδικούμε ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Εξαντλημένοι οι νοσοκομειακοί ιατροί εκπέμπουν S.O.S.

Σχεδόν σε όλους τους νομούς της χώρας, οι νοσοκομειακοί ιατροί αντιδρούν στις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς για τη μη έγκαιρη καταβολή των εφημεριών τους αλλά και για τη μείωση του κονδυλίου που προορίζεται για την πληρωμή των εφημεριών. Τρία ακόμη χαρακτηριστικά παραδείγματα αποδεικνύουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Ε.Σ.Υ.

Ζάκυνθος

Με κάθε τρόπο πιέζουν οι νοσοκομειακοί ιατροί, ούτως ώστε να επανδρωθεί η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου και με δεύτερο καρδιολόγο, ωστόσο μέχρι τώρα κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα και όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές στο νησί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου, Νίκος Ποταμίτης, ζητά να κηρυχθεί ο νόμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ούτως ώστε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να φροντίσει άμεσα για την κάλυψη της κενής θέσης στην καρδιολογική κλινική.

Αχαΐα

Οι νοσοκομειακοί ιατροί της Αχαΐας στη νέα γενική συνέλευση που πραγματοποιούν σήμερα, Μ. Τρίτη, αποφασίζουν για τα προγράμματα εφημεριών του Απριλίου 2010 και την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Παράλληλα, καταδικάζουν «την επίθεση λάσπης που έχει εξαπολύσει μια μερίδα των Μ.Μ.Ε κατά των ιατρών». 

Αγρίνιο 


S.O.S. εκπέμπει και το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου. Το Σωματείο Εργαζομένων, με ανακοίνωση του πριν από μερικές μέρες κατήγγειλε ότι «Η κατάσταση πια έφτασε στο απροχώρητο. Τμήματα του νοσοκομείου το ένα μετά το άλλο βάζουν ΛΟΥΚΕΤΟ!

Η εγκληματική οδηγία των 4 εφημεριών προς τους ιατρούς καθιστά μέρα με τη μέρα τις κλινικές να αδυνατούν να λειτουργήσουν και να οδηγούνται σε τέλμα. Απλήρωτοι για τις εφημερίες τους οι γιατροί από τον Νοέμβρη.

Απλήρωτοι οι ειδικευόμενοι ιατροί που είναι ίσως οι πιο σκληρά εργαζόμενοι από όλους. Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι για τα δεδουλευμένα τους. Περικοπές εφημεριών που οδήγησαν μέχρι και στην αναστολή λειτουργίας της Μ.Ε.Θ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου είναι υποχρεωμένο να ενημερώσει ΑΠΑΝΤΕΣ προ των ΕΥΘΥΝΩΝ που προκύπτουν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου