Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Economist: Εκλογές στην Ελλάδα σημαίνει χρεοκοπία

Υπαρκτό θεωρεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το περιοδιοκό "Economist" αλλά υποστηρίζει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δυναμίτιζε το σκηνικό και θα έθετε εν αμφιβόλω τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάταξη της χώρας και της οικονομίας. Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η Ελλάδα ακόμα προσπαθεί να αποφύγει την αναδιάρθρωση χρέους, εγείροντας ερωτηματικά για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και για την απόσοση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου οι δηλώσεις του ο Γ. Παπανδρέου, για το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, προκαλούν ανησυχία στις αγορές. Αξίζει μόνο να σημειωθεί ότι τα spreads βρίσκονται στα επίπεδα που είχαν σκαρφαλώσει πριν προσφύγει η Ελλάδα στο μηχανισμίο στήριξης.


Στο άρθρο γίνεται σαφής αναφορά ότι οι προσπάθειες εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών δεν θα συνεχιστούν σε περίπτωση εναλλαγής της κυβέρνησης καθώς και η ΝΔ αντιτείεθεται στο μνημόνιο.
Ο συντάκτης υποστηρίζει πως ακόμη και τώρα, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι προσπάθειες μεταρρύθμισης παραπαίουν, επισημαίνοντας ότι τα έσοδα από τους φόρους είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου