Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ξεκάθαρα φιλελεύθερο το κόμμα της Ντόρας

Στα ''γεννητούρια'' του νέου κόμματος, της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", πήγαν οι Μαρκογιαννάκης και Κιλτίδης ενώ αναμένονται να πλαισιώσουν τη Ντόρα η Έλσα Παπαδημητρίου ο Αθ.Γιανόπουλος και σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ.Βουλγαράκης!




Με αρχές όπως η μείωση της φορολογίας και η κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο, θέσεις που παραπέμπουν ευθέως στο νεοφιλελευθερισμό και την απολύτως ελεύθερη αγορά εξήγγειλε το νεο κόμμα της η Ντόρα Μπακογιάννη.



Τόσο το όνομα του που είναι "Δημοκρατική Συμμαχία" όσο το σύμβολο που είναι μια ελιά αλλα και τα χρώματα του, δηλαδή το μπλε και το πορτοκαλί, παραπέμπουν στη διαδικασία της σύνθεσης.


Η εκδήλωση έγινε παρουσία περίπου 5.000 πολιτών που εκλήθησαν να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του σχηματισμού.


Ήταν εκεί, όπως αναμενόταν, οι διαγραμμένοι απο τη ΝΔ βουλευτές Μαρκογιαννάκης και Κιλτίδης, ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Θ. Κοτσωνης και ο γιος της κ. Μπακογιαννη που εξελέγη Δημαρχος Καρπενησίου. Δεν παραβρέθηκαν ο πατέρας της Κ. Μητσοτάκης, προφανώς για να αποφευχθούν συνειρμοί αποστασίας, αλλα και ο αδερφός της Κυριάκος που παραμένει στο κόμμα του Α. Σαμαρά.


Το παρόν έδωσαν επίσης ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, οι πρώην βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ Γιώργος Καλός, Γιώργος Παπαγεωρίου, Στέλιος Νικηφοράκης και Θ. Βασιλείου,  και ο πατέρας του νυν βουλευτή της ΝΔ και πρώην βουλευτής Ανδρέας Καραγκούνης.


Στη ''Δημοκρατική Συμμαχία'' είναι έτοιμοι,σύμφωνα με πληροφορίες να προσχωρήσουν η Έλσα Παπαδημητρίου και ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος ενώ η μεταγραφή-''βόμβα'' ακούει στο όνομα Γιώργος Βουλγαράκης.


Προσπαθώντας να περάσει αρχηγικό προφίλ η Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε για "ιστορική ημέρα" και για ένα "νέο ξεκίνημα", ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα τρωτά του παρελθόντος: "Καταλήξαμε να έχουμε σήμερα δύο Ελλάδες. Αυτή εκείνων που ήταν μέσα στο σύστημα και εκείνων που ήταν εκτός αυτών" είπε η κ. Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι σήμερα καταλήξαμε να έχουμε μία χώρα που όλοι είναι ίσοι, αλλά "μερικοί είναι πιο ίσοι από τους άλλους".


Κάνοντας αυτοκριτική απάντησε παράλληλα και σε όσους αμφισβητούν ότι μπορεί να έχει θέση στη νέα εποχή επειδή ανήκε ως τώρα στο σύστημα. "Έχω και εγώ αλλάξει , διότι με άλλαξε η ζωή. Ξέρω πολύ καλά πως είναι να πέφτεις και να πρέπει να σηκωθείς", είπε, αναφέροντας πως έχει απομυθοποιήσει την εξουσία.


Οι αιχμές


Επίσης υπερασπίστηκε την απόφασή της να ψηφίσει υπέρ της χρηματοδότησης της χώρας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ." Διαφωνούσα και διαφωνώ με πάρα πολλά από τα μέτρα και της ρύθμισης του Μνημονίου, αλλά εκείνη την ώρα, τον περασμένο Μάιο, το δίλημμα ήταν αδυσώπητο για όλους: Η έγκριση του Μηχανισμού στήριξης ή άμεση χρεοκοπία".


Υπογράμμισε και άφησε σαφείς αιχμές για τη ΝΔ προσθέτοντας ότι όσοι κρύβουν από τον ελληνικό λαό αυτό το δίλημμα και δημαγωγούν κάνουν τεράστια ζημιάς στους Έλληνες.  "Η επιλογή να αρνηθείς τη ψήφο σωτηρίας της χώρας για να μην επωμιστείς το πολιτικό κόστος που σου αναλογεί, είναι ο ορισμός του πιο ακραίου και ανεύθυνου λαϊκισμού.Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω", πρόσθεσε, ενώ άσκησε κριτική και στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο αλλά και για τις αλλαγές που επιχειρεί να προχωρήσει.


Η πολιτική 


Είπε ότι τάσσεται κατά των νέων φόρων και την καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή στην " περιοχή" του 20%. Επεσήμανε ότι η "Δημοκρατική Συμμαχία" επιδιώκει την εθνική συνεννόηση και συμφωνία για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων ώστε μέσα στην επόμενη δεκαετία το δημόσιο να λειτουργεί με τα 2/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού του.


Πρότεινε τη μεταρρύθμιση του νομικού πλαισίου για τον συνδικαλισμό ώστε να καθιερωθεί μυστική καθολική ψηφοφορία για τις μεγάλες απεργίες και να μην απαλλάσσονται από την εργασία οι συνδικαλιστές. Μίλησε για μία δεύτερη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και για καθιέρωση συνταγματικού δημοσιονομικού κανόνα που θα εξασφαλίζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.


Η κυρία Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση το μεσημέρι της Δευτέρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενώ το βράδυ στο Mega θα παραχωρήσει την πρώτη της συνέντευξη ως αρχηγός κόμματος.



Το κόμμα ανήκει στην κεντροδεξιά και θα προσπαθήσει να ''πλαγιοκοπήσει'' τη Ν.Δ του Α.Σαμαρά. Οι δύο νίκες που καρπώνεται η Ντόρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Κρήτη και στην Ευρυτανία αποτελούν το ''καύσιμο'' για τη νέα της πορεία και το μεγάλο στοίχημα είναι ποιοί βουλευτές και κομματικά στελέχη της Ν.Δ θα την πλαισιώσουν.

Tι λέει η Ρηγίλλης

Κύκλοι της Ρηγίλλης, σχολιάζοντας την ίδρυση του κόμματος "Δημοκρατική Συμμαχία" έλεγαν ότι "η κυρία Μπακογιάννη επαναβεβαίωσε σήμερα τη συμπαράταξή της με τον κύριο Παπανδρέου".




Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καλός φωτογραφίζεται έξω από το γήπεδοΟ βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καλός φωτογραφίζεται έξω από το γήπεδο


Η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο. Ποιοί γαλάζιοι θα προσχωρήσουν; Η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο. Ποιοί γαλάζιοι θα προσχωρήσουν;

Καλό καιρό της κάνει..Καλό καιρό της κάνει..


Ώρα 10.12: Ο κόσμος έχει ξεκινήσει να έρχεταιΏρα 10.12: Ο κόσμος έχει ξεκινήσει να έρχεται

1 σχόλιο: