Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Στη Γερμανία δικάζουν ήδη για τα στημένα - Στην Ελλάδα ακόμη δεσμεύουν λογαριασμούς

Συνολικά 61 τραπεζικοί λογαριασμοί παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν δεσμευτεί και εξετάζεται το θέμα της φοροδιαφυγής αλλά και πιθανής συμμετοχής σε στημένους αγώνες.

Οι έρευνες στην Ελλάδα συνεχίζονται, την ώρα που στη Γερμανία έχουν καθίσει 4 άνθρωποι στο εδώλειο κατηγορούμενοι για συμετοχή τους σε κύκλωμα στημένων αγώνων στην Ευρώπη.

Oι ελληνικές αρχές δέσμευσαν άλλους εννέα τραπεζικούς λογαριασμούς παραγόντων και προσπαθούν να συνδέσουν την υπόθεση της φοροδιαφυγής και αυτή των «ύποπτων» αγώνων της UEFA. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν έως τώρα, φέρεται ότι προκύπτουν ενδείξεις ενοχής για ορισμένα άτομα με τις κατηγορίες για σύσταση συμμορίας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους 9 παράγοντες, οι πέντε είναι στης Football League εώ υπάρχουν και κάποιοι από τη Superleague.

Ο διευθυντής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης μίλησε στο NovaΣπορ FM:

"Πριν τελειώσει κάποιος έλεγχος και υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις της υπηρεσίας. Διενεργούνται έλεγχοι προς αυτή την κατεύθυνση, εξετάζονται οι ροές καταθέσεων, η προέλευση αυτών και σε τι στόχευαν. Θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο. Οι διαδικασίες αυτές θέλουν το χρόνο τους, αλλά θεωρώ πως θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Ο χρόνος δεν είναι στη δική μας ευχέρεια. Δεν έχει να κάνει με τη δική μας πρόθεση και τη δική μας ταχύτητα, καθώς ζητούνται στοιχεία και από υπηρεσίες του εξωτερικού. Όσο πιο γρήγορα απαντήσουν, τόσο πιο γρήγορο θα είναι το αποτέλεσμα. Η οικονομική δραστηριότητα κάποιων παραγόντων έχει να κάνει και με εταιρείες του εξωτερικού. Όταν θέλουμε ένα ασφαλές αποτέλεσμα, πρέπει να ελέγξουμε τα πάντα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην σπιλωθούν πρόσωπα.

Ο Γιάννης Καπελέρης επιβεβαίωσε τους ελέγχους:

"Πράγματι, γίνονται έλεγχοι. Δεν γνωρίζω αν είναι 52 ή 55 ή 40, αλλά ελέγχονται οι λογαριασμοί αρκετών παραγόντων στο χώρο του αθλητισμού. Ελέγχουμε τις ροές των χρημάτων, αν τυχόν οδηγούν σε φοροδιαφυγή ή σε ξέπλυμα χρήματος.

Έχουμε μία άριστη συνεργασία με την ΕΠΟ. Είμαστε στη φάση που ανταλλάσσουμε πληροφορίες, στα πλαίσια της αμοιβαίες συνδρομής και με έναν κοινό στόχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου