Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

“Ακροβασία” Σαμαρά γιά τον Καραμανλή

«Ας παίρναμε μέτρα εμείς κι ας μας ρίχνανε!..», αναφέρει ο...



Αντώνης Σαμαράς, αναγνωρίζοντας ότι τουλάχιστον από το περασμένο καλοκαίρι ήταν αναγκαίο ο Κώστας Καραμανλής να βάλει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα λιτότητας αντί να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Παράλληλα, εκτιμά ότι σε αυτήν την περίπτωση το πακέτο των μέτρων θα ήταν ηπιότερο και θα έστελνε «το σωστό μήνυμα» στις αγορές.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ν.Δ.- στη συνέντευξή του σήμερα στα «ΝΕΑ»- παρέχει πολιτική κάλυψη στον προκάτοχό του για τα πεπραγμένα της περιόδου 2004-2009. Και υποστηρίζει ότι ο κ. Καραμανλής «προεκλογικά τουλάχιστον έκανε την αυτοκριτική του», προσπερνώντας έτσι τις έντονες επικρίσεις ακόμη και στελεχών της Ν.Δ. που ζητούν μια «συγγνώμη» από τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο κ. Σαμαράς, εξάλλου, καταλογίζει στην Ντόρα Μπακογιάννη «έμπρακτη αμφισβήτηση» της κομματικής ηγεσίας και διαμηνύει ότι δεν τον απασχολούν πλέον οι κινήσεις της και η ενδεχόμενη δημιουργία νέου κόμματος από την πλευρά της. Με προφανή στόχο να κλείσει αυτό το κεφάλαιο, τονίζει με έμφαση ότι η πρώην υπουργός «επέλεξε μόνη της να βρεθεί εκτός Ν.Δ.». Ακόμη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπεραμύνεται της απόφασης της Ν.Δ. να καταψηφίσει στη Βουλή τη συμφωνία στήριξης της ελληνικής οικονομίας από Ε.Ε. και ΔΝΤ. Και προαναγγέλλει μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι με τις Εξεταστικές Επιτροπές, μεταξύ άλλων, «δεν αφήνει περιθώρια για συναίνεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου