Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Αυστριακοί ήρθαν με τρακτέρ στα Μετέωρα!


Μια ομάδα Αυστριακών έφτασε στην Καλαμπάκα ταξιδεύοντας από την πόλη Poysdorf της Αυστρίας με τρακτέρ, με στόχο "να αναδείξουν την Ελλάδα" όπως λένε.

 επτά Αυστριακοί συνοδευόμενοι από έναν Έλληνα, τον Νίκο Μανωλάκο, ο οποίος ζει στην Αυστρία, και έναν δημοσιογράφο, ξεκίνησαν το εγχείρημά τους από τη μικρή κωμόπολη, που αποτελεί το πιο γνωστό κρασοχώρι της Αυστρίας. «Η οργάνωση του ταξιδιού στην Ελλάδα αποφασίστηκε το 2008», όπως επισημαίνει ο κ. Μανωλάκος, και η πορεία στον Ελλαδικό χώρο ακολουθεί τη διαδρομή Πάτρα, Ναύπλιο, Αθήνα, Θερμοπύλες, Μετέωρα, Όλυμπος, Βεργίνα, Θεσσαλονίκη, Ουρανούπολη.

Η κάθε στάση στις παραπάνω πόλεις και περιοχές έχει σημειολογική αναφορά με τελικό στόχο την Ελλάδα.  «Απώτερος στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη χώρα μας, την Ελλάδα», τονίζει ο κ. Μανωλάκος.

Ο επικεφαλής της κίνησης, Manfred Parisch, τόνισε ότι εκείνα που, μεταξύ άλλων, τους εντυπωσιάζουν στην Ελλάδα είναι η φιλοξενία των Ελλήνων, ο ήλιος, ο καλός καιρός και το καλό φαγητό.Στις 19 Μαΐου στην Λεπτοκαρυά Πιερίας, το γκρουπ θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης, όπου θα γίνουν και διάφορες εκδηλώσεις.

Η αποστολή και τα τρακτέρ έχουν καταλύσει σε κάμπινγκ στο Καστράκι, ενώ ανέβηκαν με τα τρακτέρ και στις Ιερές Μονές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου