Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Επεισόδια έξω από τη Βουλή

Ο απολογισμός των τραυματισμών και των συλλήψεων

Η αστυνομία έχει προχωρήσει, μέχρι στιγμής, σε 15 συλλήψεις ενώ έχει γίνει και 70 προσαγωγές.

Από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί συνολικά 38 άτομα, εκ των οποίων οι 29 αστυνομικοί που έχουν μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Από τους υπόλοιπους τραυματίες οι πέντε έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς,  οι τέσσερις στο «Σωτηρία», ένας στο «Ελπίς» και ένας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων αρχικά άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και στην συνέχεια άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν νεαρό δημοσιογράφο παρά το γεγονός ότι τους δήλωσε την ιδιότητα του. Μάλιστα στο λαιμό του φορούσε και την δημοσιογραφική ταυτότητα. Ο Λευτέρης Σουχάιπ, νοσηλεύεται στο Γ. Γεννηματά με κακώσεις και μώλωπες στο κεφάλι αλλά και στο υπόλοιπο σώμα.

Από το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» εκδόθηκε ιατρικό ανακοινωθέν:

«Στο Νοσοκομείο μας σήμερα, μεταφέρθηκαν 10 άτομα από τις 2:30μ.μ . Δύο υπάλληλοι της τράπεζας MARFIN με πρωτοβουλία της διοίκησης της, μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικό Νοσοκομείο μετά την παροχή Α΄ βοηθειών. Εκ των υπολοίπων αναχώρησαν οι 4 και 4 παραμένουν στο Νοσοκομείο για ολοκλήρωση των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων».

«Πολιορκία» στη Βουλή

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν το κύριο σώμα των διαδηλωτών από την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έφτασε έξω από το κτίριο της Βουλής και επιχείρισε να εισβάλλει στο κτίριο, τόσο μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας όσο και μέσω της Αμαλίας.

Οι άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας εκταταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Αστυνομικοί σχημάτισαν «αλυσίδα» μπροστά από τους τσολιάδες της προεδρικής φρουράς, όπου είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί διαδηλωτές, οι οποίοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο και φώναζαν συνθήματα. 

Η στιγμή που διαδηλωτές προσπαθούν να εισβάλουν στη Βουλή

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι πλημμύρισαν το κέντρο της πρωτεύουσας, απαιτώντας να αποσυρθούν τα μέτρα που συνθλίβουν το εισόδημα και τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Βασικό αίτημα να μην πληρώσει ο λαός τα «σπασμένα» άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου