Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Λεπτό προς λεπτό η συζήτηση στη Βουλή


Παπακωνσταντίνου: Κυβερνάμε 6 μήνες, όχι 6 χρόνια! Επίθεση Φλωρίδη στην  Κατσέλη. Γιατί καταχειροκρότησε η Μπακογιάννη βουλευτή του ΛΑΟΣ.

"Η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί από αγορές και η μόνη λύση είναι ο μηχανισμός που για να ενεργοποιηθεί απαιτείται να ληφθεί 3ετές πρόγραμμα. Είναι τόσο απλό", είπε ο υπουργςό Οικονομικών.

"Τα χρήματα", πρόσθεσε, "δεν έρχονται μόνα τους..! Πρέπει όχι μόνο η Κυβέρνηση αλλά και οι πολίτες να συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση Ελλάδας. Μπορούσε η Ελλάδα μόνη της; Ναι, μπορούσε αν είχε κηρύξει πτώχευση, όμως για 10 χρόνια… Επιλέξαμε όμως τον δύσκολο δρόμο!

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επιτέθηκε στη Ν.Δ. κατηγορώντας την οτι έκρυψε προβλήματα κάτω από το χαλί.

"'Εκανε", είπε, "μια κρατικοδίαιτη οικονομία ακόμη πιο κρατικοδίαιτη. Εξαπάτησε πολίτες λέγοντας ψέματα… Διπλασίασε τα χρέη. Αυτή η παράταξη δίνει σήμερα μαθήματα οικονομίας; Και δεν ζητάει ούτε μια συγνώμη!"

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναρωτήθηκε: "Είναι καθυστέρηση να φτιάξεις πρόγραμμα σταθερότητας που ψηφίζεται από την Ε.Ε.; Να ανοίξεις όλα τα μέτωπα; Κυβερνάμε 6 μήνες, όχι 6 χρόνια".

Νωρίτερα επίθεση στο οικονομικό επιτελείο και κυρίως στην Λούκα Κατσέλη έκανε ο Γιώργος Φλωρίδης.

"Για να εξισορροπηθούν οι μειώσεις των μισθών πρέπει να πέσουν οι τιμές. Δυστυχώς λυπάμαι να πω οτι δεν έχει γίνει τίποτα στο επίπεδο των τιμών. Η χώρα ή είναι σε πόλεμο και χρησιμοποιεί συνθήκες πολέμου αλλιώς δεν μπορεί κάποιοι να κάνουν σα να είναι σε σχολική εκδρομή", είπε ο χαρακτηριστικά.

Για εκχώρηση κυριαρχίας, μίλησε ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΝ. Μίλησε για εκχώρηση κυριαρχίας στα όργανα της Ε..Ε, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, γεγονός που όπως είπε είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά.

" Όταν είσαι σε πόλεμο πρέπει να έχεις εφεδρείες και όχι να συστήνεις εξεταστικές επιτροπές για την οικονομία", είπε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τασούλας.
Αναφερόμενος στο ΔΝΤ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό οτι θέλει συνενόχους και όχι συμμάχους στον πόλεμο που ακόμη αμφιβάλλω αν έχει καταλάβει ο ΓΑΠ ότι έχει βάλει τη χώρα.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ συνέχισε την κόντρα που έχει ξεκινήσει με το ΛΑΟΣ λέγοντας :
" Αυτοί που έκαψαν και έκαναν τα επεισόδια ήταν ακροδεξιοί που πάνε χέρι – χέρι με τον Καρατζαφέρη."


Ο Μάκης Βορίδης από το ΛΑΟΣ είπε μεταξύ άλλων:  "Οφείλει να γίνει κάθαρση, να υπάρξει τιμωρία. Να γίνει εξεταστική για οικονομία και να γίνει πραγματικός έλεγχος πόθεν έσχες αναδρομικά. Και να υπάρξει καταλογισμός πολιτικών ευθυνών. Οι πολίτες λένε εσείς που μας καταστρέψατε μας λέτε για το μέλλον;  Αφού το κλείσατε το μαγαζί!

"Οι γονείς μου είναι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ. Γυρνώντας στο σπίτι με ρώτησαν ‘τι ψήφισες; Ψήφισες να μειωθεί η σύνταξη μας; Τα 600 ευρώ. Αυτό ψηφίζεις; Έχω μια απάντηση που δινόταν ιστορικά. Μητρός τε και πατρός τε, πάντων τιμιότερον και αγιότερον είναι η πατρί» (Δηλ. «πάνω από τη μητέρα και τον πατέρα είναι η πατρίδα»).

Στο σημείο αυτό καταχειροκροτήθηκε από τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου