Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές

Συνεχίζονται από τις 08:00 το πρωί σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις. Αβέβαιο ακόμη για το τι θα γίνει την Πέμπτη 20 Μαϊου ημέρα γενικής απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. μαθήματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας, Φυσικής Γενικής Παιδείας, Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής Γενικής Παιδείας και Ιστορίας Γενικής Παιδείας εξετάζονται οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ.
 
Οι εξετάσεις άρχισαν στις 08:00 το πρωί. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
 
Την Τρίτη σειρά έχουν οι μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Εσπερινών ΕΠΑΛ που εξετάζονται στα μαθήματα Βιολογία Γενικής Παιδείας, Φυσική Γενικής Παιδείας, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας και Ιστορία Γενικής Παιδείας.
 
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 18:30, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
 
Η αυλαία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων άνοιξε την Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
 
Ο αριθμός των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 ανέρχεται στις 84.690.
 
Φέτος, ο αριθμός εμφανίζεται αυξημένος σε σχέση με πέρσι, καθώς υπάρχουν νέα τμήματα, αλλά, σε γενικές γραμμές, οι εισακτέοι παραμένουν ίδιοι, ενώ ελάχιστες είναι οι μειώσεις σε ορισμένες σχολές, όπως για παράδειγμα στις αστυνομικές ακαδημίες.
 
Άγνωστο παραμένει ακόμη τι θα γίνει με τις εξετάσεις των Εσπερινών Λυκείων που θα γίνουν την Πέμπτη 20 Μαΐου. Η ΟΛΜΕ κήρυξε 24ωρη απεργία στα πλαίσια της γενικής απεργίας που έχουν ανακοινώσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και ζήτησαν από το υπουργείο Παιδείας να αλλάξει ημέρα διεξαγωγής αλλά το υπουργείο αρνήθηκε.
 
Υπενθυμίζουμε ότι πριν από τις Πανελλαδικές εξετάσεις η ίδια η ΟΛΜΕ είχε ανακοινώσει ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα επηρεαστούν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα γίνουν αυτή τη χρονική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου