Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Το ηφαίστειο "απειλεί" και πάλι Βρετανία - Ιρλανδία


Ο εναέριος χώρος της Βρετανίας μπορεί να κλείσει από την Κυριακή εξαιτίας της τέφρας από το ηφαίστειο της Ισλανδίας.

διαταραχές στον εναέριο χώρο θα μπορούσαν να διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη το πρωί και να πλήξουν το νότιο-ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Βρετανίας, συμπεριλαμβανόμενου του Heathrow, διευκρίνισε το υπουργείο μεταφορών. Η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας είπε ότι περιμένει να παραλάβει τις πληροφορίες από τις μετεωρολογικές υπηρεσίες πριν από τη λήψη μιας απόφασης.

Η Ιρλανδία με τη σειρά της ανακοίνωσε ότι μπορεί να κλείσει ορισμένα αεροδρόμια της χώρας νωρίς το πρωί της Κυριακής. "Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, το νέφος ηφαιστειακής τέφρας κατευθύνεται προς την Ιρλανδία από το Βόρειο Ατλαντικό και είναι πιθανόν να φτάσει πάνω από τη δυτική ακτή νωρίς αύριο το πρωί", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιρλανδική Αεροπορική Αρχή.

Η έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajokull στην Ισλανδία 
είχε παραλύσει την εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη για σχεδόν μια εβδομάδα στα μέσα Απριλίου. Περισσότερες από 100.000 πτήσεις είχαν ακυρωθεί τότε και πάνω από οκτώ εκατομμύρια επιβάτες είχαν μπλοκαριστεί στα αεροδρόμια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου