Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Αρχισε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κατα της βίας - Δεν συμμετέχει η Αριστερά

Στο Προεδρικό Μέγαρο οι κύριοι Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης. Απέχουν Παπαρήγα και Τσίπρας.



"Δεν κουραστήκατε;", είπε ο κ. Παπούλιας στους φωτογράφους λίγο πριν αρχίσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. 
Στο τραπέζι του Προεδρικού Μεγάρου δεν κάθονται η κα Παπαρήγα και ο κ.Τσίπρας, παρα το γεγονός οτι η σύσκεψη αφορά ένα θέμα που το σύνολο της κοινωνίας ζητά να υπάρξει απόλυτη συναίνεση: την καταπολέμηση της βίας.


Στο ΣΥΡΙΖΑ πάντως η απόφαση για τη μή συμετοχή του κ. Τσίπρα επέφερε έντονες εσωκομματικές τριβές, αφού η 
ανανεωτική πτέρυγα σε ανακοίνωσή της τονίζει οτι η άρνησή του "δίνει επιχειρήματα σε όσους επιδιώκουν να καλλιεργηθεί η εικόνα μιας αριστεράς που υποτιμά την έκρηξη της βίας και την αφήνει εκτεθειμένη στις συκοφαντικές επιθέσεις των αντιπάλων της".

Σχολιάζοντας την απουσία των κομμάτων της Αριστεράς, κυβερνητικές πηγές τονίζουν οτι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα ο καθένας κρίνεται απο τις πράξεις του και εν τέλει απο τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νewsit ο πρωθυπουργός θα ζητήσει συναίνεση απο του κυρίους Σαμαρά και Καρατζαφέρη ή τουλάχιστον να χαμηλώσουν οι τόνοι.

Ο κ. Σαμαράς θα κατηγορήσει τον πρωθυποργό οτι αυτός ευθύνεται για την ένταση, εξαιτίας δηλώσεων σε πολύ ψηλούς τόνους που κάνει συνεχώς και θα υποστηρίξει οτι δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να μιλάει για συναίνεση όταν δεν συγκάλεσε τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, πρίν ανακοινώσει τα μέτρα διάσωσης της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου