Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ημέρες Δεκέμβρη του '08 έζησε η Αθήνα


Στα Εξάρχεια ολοκληρώθηκε ο κύκλος έντασης και επεισοδίων που ξεκίνησε νωρίτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας, με τους άνδρες των ΜΑΤ να περικυκλώνουν σπίτι στην οδό Ζαΐμη την ώρα που ολόκληρη η περιοχή ήταν ζωσμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο μετά τις 20:00 οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτίριο και έκαναν πολλές προσαγωγές, ενώ κατέσχεσαν αντικείμενα.

Άνδρες των ΜΑΤ είχαν εισβάλει και στο κτίριο του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα στην οδό Τσαμαδού.

Νωρίτερα ομάδα νεαρών εισέβαλε στο σούπερ μάρκετ Bazaar, που βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας, και έκαναν πλιάτσικο.

Για αρκετή ώρα επικρατούσε ένταση και στην οδό Σταδίου, έξω από το κτίριο της Marfin που τυλίχτηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρία άτομα.

Διαδηλωτές επιτέθηκαν και κατά των δημοσιογράφων οι οποίοι βρέθηκαν στην οδό Σταδίου για να καλύψουν το ρεπορτάζ, εκσφενδονίζοντας εναντίον τους γιαούρτια και αντικείμενα.

Έβαλαν, μάλιστα, φωτιά σε βαν τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού που βρισκόταν στο σημείο.

Φωτιά σε κτίριο στην οδό Αμαλίας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, νωρίτερα, σε κτίριο όπου στεγαζόταν η πρώην ΣΔΟΕ, στην Αμαλίας 40. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε δέντρα που βρίσκονται δίπλα από το κτίριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών το κτίριο, το οποίο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, στεγάζει Τελωνειακές Υπηρεσίες και συγκεκριμένα την Δ17 - Δασμολογική Διεύθυνση, Δ18 - Διεύθυνση Τελωνειακών Οικονομικών Συστημάτων, Δ19 - Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών και τη Διεύθυνση Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης.

Φωτιά εκδηλώθηκε και σε κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών, στη Λεωφόρο Συγγρού 15.

Σε κανένα από τα δυο κτίρια δεν υπήρξαν εγκλωβισμένα άτομα.

Στις φλόγες τυλίχτηκαν, επισης, δύο πυροσβεστικά οχήματα, το πρώτο στους στύλους του Ολυμπίου Διός και το δεύτερο στην Αμαλίας, που έφτασαν στο σημείο για να κατασβέσουν τη φωτιά στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών.

Για αρκετές ώρες οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα είχαν μετατραπεί σε πεδίο μάχης μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Έγινε εκτεταμένη ρίψη μολότοφ, χημικών και δακρυγόνων, ενώ από την οργή των διαδηλωτών δεν γλίτωσαν ούτε τα πυροσβεστικά οχήματα. 



Στην οδό Σταδίου, αλλά και την Πανεπιστημίου, έχουν προκληθεί εκτεταμένες φθορές σε τράπεζες και καταστήματα, ένα αυτοκίνητο πυρπολήθηκε στο Πολυτεχνείο, ενώ ζημιές έχει υποστεί και το σούπερ μάρκετ Bazaar.

Μολότοφ έπεσαν έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, αλλά και στο πλαϊνό μέρος της Βουλής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου